Otrubový perník s ořechy

30 min | moučník | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 371x
Perník vhodný při dietě, pokud vás honí mlsná. Recept na výborný perník slepený marmeládou a ozdobený čokoládovou polevou a nasekanými ořechy.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Zapneme troubu na 180 °C. V míse smícháme ovesné otruby (3 vrchovaté lžíce), mletou skořici, prášek do perníku, strouhané ořechy, sladidlo podle chuti, dále přidáme vejce, tvaroh (3 vrchovaté lžíce) a vše důkladně promícháme.

Plech s vysokým okrajem o velikosti 20 x 25 cm vyložíme pečícím papírem, nalijeme těsto a pečeme (v elektrické troubě ve střední poloze) 20 minut při 180 °C.

Po upečení překlopíme perník na utěrku, stáhneme pečící papír a necháme vypotit. Po vychladnutí perník v polovině rozřízneme, spodní polovinu namažeme oblíbenou marmeládou, přiklopíme druhou polovinou, polijeme čokoládovou polevou a zdobíme nasekanými ořechy.

Otrubový perník s ořechy nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje.

autor receptu:

Otrubový perník s ořechy

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
5 hlasujících
  • Recept Otrubový perník s ořechy - upečené ze dvou dávek

Kuchařky obsahující recept Otrubový perník s ořechy

Recept se nachází v 13 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7495 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Otrubový perník s ořechy

Přidat příspěvek k receptu Otrubový perník s ořechy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept