Osvěžující ledová káva

10 min | nápoj | 1 porce | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2363x
Rychle připravená ledová káva, která v létě osvěží. Recept na lahodný nápoj k různým příležitostem.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Do shakeru nebo jiné uzavíratelné nádoby dáme lžičku rozpustné kávy a spaříme trochou horké vody. Vhodíme dvě kostky ledu, které můžeme předem podle potřeby rozdrtit.

Podle chuti můžeme také přidat kopeček zmrzliny - skvěle chutná vanilková a karamelová. Zalijeme mlékem a pořádně protřepeme, aby se vytvořila pěna a rozpustil se led.

Mezitím si připravíme sklenici, do které vhodíme dvě kostky ledu, popřípadě i kopeček zmrzliny, čokoládu nebo likér. Po řádném protřepání shakeru vylijeme veškerý obsah do sklenice.

Osvěžující ledovou kávu můžeme nahoře ozdobit šlehačkou, vložit brčko a posypat čokoládou. Fantazii se meze nekladou.

autor receptu:

Osvěžující ledová káva

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porci
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Osvěžující ledová káva

Recept se nachází v 27 kuchařkách
chrobakova.d
BABIČČINA 924 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
KDI
PUDINGY, DEZERTY, NÁPOJE 855 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Osvěžující ledová káva

Přidat příspěvek k receptu Osvěžující ledová káva
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept