Osvědčený velikonoční beránek

1 hod | moučník | 1 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 18069x
Jeden osvědčený recept na Velikonočního beránka. S celozrnnou moukou ho navíc povýšíme zase o stupínek jinam.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Žloutky třeme s cukrem a tukem asi čtvrt hodiny (nejlépe robotem, zdatnější kuchařky a kuchaři ručně). Ostatní ingredience vmícháme do směsi, přidáme sníh z bílků.

Nebojte se tužší konzistence těsta. Směs natlačíme do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané formy.

Velikonočního beránka pečeme v předehřáté troubě na 200°C, po patnácti minutách teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších asi třicet minut.

Po vychladnutí nezapomeneme beránkovi udělat oči pomocí rozinek s párátky a uvážeme slušivou mašli.

Beránky podáváme pocukrované nebo se šlehačkou.

autor receptu:

Osvědčený velikonoční beránek

Počet přidaných receptů: 23

Ingredience

na porci
Vaše cena 2649 běžně 4730 Kč sleva 44 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
27 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Osvědčený velikonoční beránek

Recept se nachází v 26 kuchařkách
Káka
Moje recepty 19 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4071 receptů
Moje nejlepší recepty-řezy
Alena Fišerová
Moje nejlepší recepty-řezy 627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Osvědčený velikonoční beránek

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Osvědčený velikonoční beránek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept