Osvědčený velikonoční beránek

1 hod | moučník | 1 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 18078x
Jeden osvědčený recept na Velikonočního beránka. S celozrnnou moukou ho navíc povýšíme zase o stupínek jinam.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Žloutky třeme s cukrem a tukem asi čtvrt hodiny (nejlépe robotem, zdatnější kuchařky a kuchaři ručně). Ostatní ingredience vmícháme do směsi, přidáme sníh z bílků.

Nebojte se tužší konzistence těsta. Směs natlačíme do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané formy.

Velikonočního beránka pečeme v předehřáté troubě na 200°C, po patnácti minutách teplotu snížíme na 180°C a pečeme dalších asi třicet minut.

Po vychladnutí nezapomeneme beránkovi udělat oči pomocí rozinek s párátky a uvážeme slušivou mašli.

Beránky podáváme pocukrované nebo se šlehačkou.

autor receptu:

Osvědčený velikonoční beránek

Počet přidaných receptů: 23

Ingredience

na porci
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
27 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Osvědčený velikonoční beránek

Recept se nachází v 26 kuchařkách
Káka
Moje recepty 19 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
Moje nejlepší recepty-řezy
Alena Fišerová
Moje nejlepší recepty-řezy 627 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Osvědčený velikonoční beránek

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Osvědčený velikonoční beránek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept