Recept na ostrou chuťovku v podobě utopenců z nakládaných mini párečků s chilli papričkami a cibulkami.
1 ks | cibule |
400 g | mini párečky |
100 g | perlové cibulky v nálevu |
4-5 lžic | nakládané chilli papričky |
nálev | |
---|---|
0.3 lžičky | sůl |
50 ml | ocet |
500 ml | voda |
1 snítka | čerstvý tymián |
15 kuliček | celý černý pepř |
Mini párečky (nejlépe tučné) na obou koncích nakrojíme do kříže. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky. Pak si připravíme nálev. Vodu osolíme a s octem, tymiánem a černým pepřem asi 5 minut povaříme. Poté nálev odložíme stranou a ještě do horkého vložíme párečky a cibuli. Nálev s párečky a cibulí necháme téměř vychladnout. Do čisté a suché sklenice o objemu asi 700 ml klademe střídavě cibuli, párečky, chilli papričky a cibulky. Pak vše zalijeme nálevem až po hrdlo, aby byly párečky zcela ponořené. Sklenici důkladně uzavřeme a párečky necháme alespoň 1 týden odležet. Ostré nakládané mini párečky v nálevu podáváme jako pohoštění při nejrůznějších příležitostech. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?
Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena