Ořechové rohlíčky slepované

1 h 30 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 129937x
Recept na výborné rohlíčky z ořechů plněné krémem z másla. Nakonec jsou rohlíčky máčené v čokoládě. Dobrota výborná nejen jako vánoční cukroví.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Ořechy umeleme a smícháme s cukrem, malou špetkou kypřícího prášku, moukou a strouhankou. Pak přidáme vejce a vypracujeme těsto. Pokud jsou vejce malá nebo je těsto po zpracování moc tuhé, můžeme přidat ještě vejce.

Plech vymažeme a vysypeme. Z těsta tvoříme rohlíčky - jako klasické vanilkové - a klademe je na připravený plech. Plechy s ořechovými rohlíčky pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Ze začátku je důležité trouby neotevírat. Upečené ořechové rohlíčky necháme vychladnout.

Připravíme si krém. Oba cukry a vejce šleháme nad párou do zhoustnutí. Pak směs necháme vychladnout a utřeme ji s máslem.

Rohlíčky vaječným krémem. Konce rohlíčku namáčíme v čokoládě. Slepované ořechové rohlíčky změknou po naplnění za 1-2 dny.

autor receptu:

Ořechové rohlíčky slepované

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Ořechové rohlíčky slepované

Recept se nachází v 34 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ořechové rohlíčky slepované

Přidat příspěvek k receptu Ořechové rohlíčky slepované
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept