Ořechové rohlíčky slepované

1 h 30 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 130017x
Recept na výborné rohlíčky z ořechů plněné krémem z másla. Nakonec jsou rohlíčky máčené v čokoládě. Dobrota výborná nejen jako vánoční cukroví.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Ořechy umeleme a smícháme s cukrem, malou špetkou kypřícího prášku, moukou a strouhankou. Pak přidáme vejce a vypracujeme těsto. Pokud jsou vejce malá nebo je těsto po zpracování moc tuhé, můžeme přidat ještě vejce.

Plech vymažeme a vysypeme. Z těsta tvoříme rohlíčky - jako klasické vanilkové - a klademe je na připravený plech. Plechy s ořechovými rohlíčky pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Ze začátku je důležité trouby neotevírat. Upečené ořechové rohlíčky necháme vychladnout.

Připravíme si krém. Oba cukry a vejce šleháme nad párou do zhoustnutí. Pak směs necháme vychladnout a utřeme ji s máslem.

Rohlíčky vaječným krémem. Konce rohlíčku namáčíme v čokoládě. Slepované ořechové rohlíčky změknou po naplnění za 1-2 dny.

autor receptu:

Ořechové rohlíčky slepované

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Ořechové rohlíčky slepované

Recept se nachází v 36 kuchařkách
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ořechové rohlíčky slepované

Přidat příspěvek k receptu Ořechové rohlíčky slepované
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept