Jednoduchý ořechový moučník se šlehačkovým krémem. Je ale třeba počítat s časem na ztuhnutí.
sůl | |
6 ks | bílek |
300 g | cukr moučka |
400 ml | smetana ke šlehání |
250 g | mleté ořechy |
80 g | čokoládové hoblinky |
Nejprve vyložíme pekáč pečícím papírem a rozehřejeme troubu asi na 175 °C. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Přišleháme do něj cukr a nakonec mleté ořechy. Těsto rozetřeme na vyložený pekáč a pečeme asi 20 minut.
Upečené těsto necháme vychladnout. a rozřízneme na třetiny (pláty jako u dortu). Šlehačku ušleháme a vmícháme do ní čokoládu.
Pekáč po pečení vyložíme alobalem. Položíme na něj třetinu korpusu a potřeme polovinou šlehačkového krému, přeložíme druhou třetinou korpusu a potřeme druhou polovinou krému. Nakonec přiložíme zbylou třetinu korpusu. Pokud máme druhou polovinu pekáče, přimáčkneme jím opatrně celý moučník, aby v něm nebyl vzduch. Moučník přikryjeme alobalem a necháme v lednici aspoň 5 hodin ztuhnout.
Uleželý moučník zdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinky.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena