Ořechové řezy bez mouky

30 min | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 19286x
Rychlý a dobrý moučník bez použití mouky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Přidáme ořechy a sníh z bílku.

Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Ořechové těsto pečeme 8 minut v dobře vyhřáté troubě. Za tepla rozkrájíme korpus podélně na 4 díly.

Zatím si připravíme náplň. Ořechy spaříme trochou mléka. Pak vše smícháme.

Jednotlivé díly spojíme krémem a ozdobíme polevou. Na polevu rozehřejeme máslo s čokoládou ve vodní lázni.

Ořechové řezy bez mouky necháme uležet, nakrájíme a můžeme se do nich pustit.

autor receptu:

Ořechové řezy bez mouky

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Ořechové řezy bez mouky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1295 kJ / 309,4 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
17 hlasujících
  • Recept Ořechové řezy bez mouky - Těsto vylejeme na plech.
  • Recept Ořechové řezy bez mouky - upečený korpus
  • Recept Ořechové řezy bez mouky - pláty natřeme náplní
  • Recept Ořechové řezy bez mouky - hotový
  • Recept Ořechové řezy bez mouky - Ořechové řezy nakonec nakrájíme.

Kuchařky obsahující recept Ořechové řezy bez mouky

Recept se nachází v 162 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
Baboš
Moučniky 1546 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Ořechové řezy bez mouky

Přidat příspěvek k receptu Ořechové řezy bez mouky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept