Oblíbený moučník pro dospělé. Množství rumu, džemu, meruněk a čokoládové polevy záleží na vás a vaší chuti. Po konzumaci moučníku však nesedejte za volant! Moučník je jednoduchý, takže by ho měl zvládnout každý.
5 ks | vejce |
rum | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
220 g | cukr krupice |
200 g | cukr moučka |
čokoládová poleva | |
220 g | Hera (tuk na pečení) |
120 g | výběrová polohrubá mouka |
300 g | vlašské ořechy mleté |
meruňkový džem | |
kompotované meruňky |
Oddělíme bílky od žloutků. Heru necháme trochu změknout a mouku smícháme s kypřícím práškem a prosijeme. Z hery, žloutků, cukru krupice a mouky vyšleháme těsto (v uvedeném pořadí). Z bílků ušleháme sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Vymažeme si plech nebo jej vyložíme pečícím papírem a upečeme jej při teplotě 170 °C v předehřáté troubě.
Upečený korpus necháme vychladnout. Studený korpus pomažeme meruňkovým džemem. Meruňky zcedíme, necháme okapat a rozložíme je na marmeládu. Mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem a zasypeme jimi meruňky. Vše lehce rukou přitiskneme ke korpusu a pokapeme rumem.
Připravíme si čokoládovou polevu. Buď podle návodu na obalu nebo ve vodní lázni a celý moučník jí zalijeme. Moučník necháme alespoň den v chladu odležet.
Podáváme jako moučník ke kávě nebo jen tak na chuť.autor janakrejsova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena