Opilá čokoládová pěna

30 min | dezert | 4 porce | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 197x
Recept na výborný sladký dezert.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Čokoládu rozehřejeme v misce nad párou. Přidáme jemně mletý třtinový cukr a horkou vodu, pečlivě mícháme. Postupně všleháme žloutky a stále mícháme nad párou, až směs zhoustne. Nakonec přidáme brandy.

Do hotové pěny lehce vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a máme hotovo.

Opilou čokoládovou pěnu rozdělíme do skleněných pohárů či misek a uložíme na 2 hodiny do lednice.

Opilou čokoládovou pěnu podáváme jako dezert při různých příležitostech.

Michy autor receptu:

Opilá čokoládová pěna

Počet přidaných receptů: 2959

Ingredience

na porce
Vaše cena 2499 běžně 6040 Kč sleva 59 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Opilá čokoládová pěna

Recept se nachází v 15 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4149 receptů
KDI
PUDINGY, DEZERTY, NÁPOJE 861 receptů
zjirousek
Dezert 645 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Opilá čokoládová pěna

Přidat příspěvek k receptu Opilá čokoládová pěna
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jste závislí na internetu?

    Jste závislí na internetu?

    Nutkavá potřeba používat moderní technologie může ovlivnit celý náš život - působí problémy ve škole, v práci, ve vztahu i ve financích. Málokdo z nás si dovede přiznat, že má opravdu problém a vytvořil si třeba na oblíbený Facebook, Instagram, Twitter aj. skutečný návyk. Jak z toho ven?

  • Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny a první pomoc při žlučníkové kolice

    Žlučníkové kameny jsou častým zdrojem potíží především u žen, u nás jimi navíc v různé formě trpí každý čtvrtý člověk. Je známo, že tyto kameny mohou způsobit bolestivý stav zvaný žlučníková kolika a jejich zanedbání může vést až k závažnému zánětu žlučníku.




přidat nový recept