Opékané nové brambory na cibulce

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 2593x
Nové brambory opečené na jarní cibulce. Velmi jednoduchý recept na přílohu a pro některé i hlavní chod.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nové brambory omyjeme a důkladně odrhneme, slupku necháme. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a rozkrájíme. Pokud máme malé kuličky brambor, můžeme je nechat i v celku.

Jarní cibulku (pouze bílou část) očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi na rozpáleném oleji ji osmahneme. Přidáme brambory, osolíme, okořeníme a za občasného míchání opékáme. Ke konci lehce opečené brambory posypeme mletou paprikou, krátce prohřejeme a odstavíme z ohně.

Opečené nové brambory s jarní cibulkou poklademe na talíře a bohatě zasypeme nasekanou čerstvou pažitkou. Takto připravené brambory podáváme klidně i jako lehký hlavní chod, jen přidáme studenou omáčku k dochucení. Jako příloha se hodí k různě upravenému masu.

Michy autor receptu:

Opékané nové brambory na cibulce

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Opékané nové brambory na cibulce

Recept se nachází v 57 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
VREGULI
JÍDLA Z BRAMBOR 123 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Opékané nové brambory na cibulce

Přidat příspěvek k receptu Opékané nové brambory na cibulce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept