Opékané čínské rýžové nudle

25 min | hlavní chod | 4 porce | čínská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 188456x
Tohle jídlo jsem si oblíbil při návštěvách asijských restaurací a bister. Je jednoduché, rychlé a chutné
Komentáře receptu 29
Uvařil jsem to (Recept vařilo 27 lidí)


Postup přípravy receptu

Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osmažíme na oleji, podlijeme troškou vody a podusíme asi 7 - 10 minut. Mrkev a zelí nakrájíme na tenké nudle a pórek na půl měsíčky, chilli papričku nadrobno.

Asi po 7 minutách přidáme k masu mrkev a papričku a po dalších 7 minutách přidáme zelí. Necháme vydusit vodu a všechno ještě krátce orestujeme, aby zelenina nebyla příliš měkká. Nakonec přidáme sójovou omáčku.

Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu. Ty mé stačilo vložit do horké převařené vody na 3 - 4 minuty a potom slít.

Nudle přidáme k masu a spolu ještě krátce osmažíme, případně dochutíme sójovou omáčkou. Při míchaní se mi nejlépe osvědčily 2 vidličky.

Opékané čínské rýžové nudle ihned podáváme.

kimlo autor receptu:

Opékané čínské rýžové nudle

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
144 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Opékané čínské rýžové nudle

Recept se nachází v 652 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Alnilam
Zdravá lehká jídla 51 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Opékané čínské rýžové nudle

Celkový počet komentářů u receptu: 29
  • Moje varianta Petr 31.05.2016 21:24:49

    Dělám to hodně podobně jen: Kuřecí prso nasolím, napepřím a naložím den až dva dopředu do vody se škrobovou moučkou (cca 1 - 1,5 lžičky na 1 dcl) - tím maso zkřehne. Udělám ho ve více oleji, který pak scedím. Maso dělám zvlášť a přidávám nakonec.

    Jako první na jemně olejem potřenou pánvíčku dám 1 rozšlehané vejce (cca na 2 porce). potom co ztuhne přidám zeleninu - cibuli, mrkev, zelí, po chvilce pórek a papriku (vše na nudličky). Poté přidám uvařené rýžové nudle (nebo jiné, klidně i aldente uvařené špagety a chvíli prohazuji. Podliji sójovkou, dle chuti dám trošku čili (srirancha). Vím, že to není zdravé, ale nakonec přidám trošku zcezeného oleje z masa, ať to líp klouže do krku. A pak už celá rodina čvachtá....

  • Jaké nudle používáte? LUCKA? Lenka 31.03.2016 15:44:18

    Super, děkuju za recept. Moc nám všem chutnal... Chci se jenom zeptat. Jaké nudle používáte. Já jsem koupila dvoje - LUCKA a nějaké čínské. Více mě teda chutnaly ty LUCKA. Jaké nudle používáte vy?

  • Komentář k receptu Opékané čínské rýžové nudle an 14.09.2014 22:36:29

    Nejlepší recept na nudle, jaký jsem našla. Chutnalo mi to mnohem víc než v restauraci, kde se mi to vždycky zdálo moc slané.

    • Re: Komentář k receptu Opékané čínské rýžové nudle chose 18.02.2016 17:09:58

      Konečně pořádnej recept, bez zbytečných "lahůdkových a ke všemu potřebných" dochucovadel a nejrůznějších směsí koření a kečupů atd. ...

  • Niki 16.02.2013 17:25:23

    Můžu se zeptat pročpak to máte mezi vegetariánskými jídly? Nevidim nic moc vegetariánskýho na kuřecim;)

  • Dávám místo pórku celer. Čili papričku dávám s česnekem na olej ještě před maso (ale to už je asi jiné jídlo :-))

  • Komentář k receptu Opékané čínské rýžové nudle Naty 17.08.2015 11:09:35

    Proč je ten recept oznčený jako vegetariánský když tam jsou kuřecí prsa??

  • Komentář k receptu Opékané čínské rýžové nudle simona 17.10.2014 15:45:53

    Doporucuji nejdriv opect na jemno nakrajeny cesnek, zazvor a chilli a pak dat to maso, aby se orestovalo par minut a pote tam dat tu zeleninku dle tvrdosti a orestovat tak, aby byla na krupava a sojovka na konec. Kdo chce muze pridat i ustricovou omacku, da tomu trochu jinaci chut. Jdu na to :-)

Celkový počet komentářů: 29
Nalezeno receptů: 29
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Opékané čínské rýžové nudle
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept