Omeleta s chřestem a sýrem

20 min | předkrm | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 523x
Recept na výbornou kombinaci chutí - kozího sýru, omelety s čubricou a chřestu, který ocení zejména milovníci těchto zdravých sýrů.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Chřest očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. Kozí sýr s plísní podélně rozkrojíme. Vejce rozkvedláme se solí, pepřem a čubricou.

Na oleji krátce ze všech stran opečeme kousky chřestu, osolíme je, opeříme a odložíme stranou.

Velkou pánev s kovovou nebo odnímatelnou rukojetí potřeme malým množstvím oleje nebo másla a zahřejeme. Na horkou pánev nalijeme ochucená vejce a jakmile začnou od dna tuhnout, poklademe omeletu chřestem a rozkrojeným sýrem řeznou plochou nahoru. Pak ihned vložíme pánev pod rozpálený gril a zapékáme, dokud sýr nezměkne a okraje nezrůžoví.

Omeletu s chřestem a sýrem rozdělíme na porce, ochutíme čerstvě mletým pepřem, obložíme rukolou a rajčaty. Omeletu s chřestem a sýrem podáváme s toastem, ale chutná i jen tak samotná.

Jarka-P autor receptu:

Omeleta s chřestem a sýrem

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,1
skvělý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Omeleta s chřestem a sýrem

Recept se nachází v 12 kuchařkách
Zeleninové pokrmy
Jarka-P
Zeleninové pokrmy 87 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3325 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Omeleta s chřestem a sýrem

Přidat příspěvek k receptu Omeleta s chřestem a sýrem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept