Omáčka z hlívy ústřičné

35 min | omáčka | 4 porce | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 52452x
Omáčka vhodná k obědu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Velkou cibuli a hlívu očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme, hlívu nakrájíme na malé kousky.

Na oleji podusíme cibuli. Přidáme hlívy, krátce orestujeme a podlijeme vodou taky, aby byly hlívy ponořené. Podle chuti základ omáčky okořeníme a na mírném ohni vaříme.

Mrkve očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do omáčky. Když hlíva změkne, přidáme smetanu a omáčku povaříme ještě asi 5 minut.

Omáčku z hlívy ústřičné podáváme s těstovinami.

autor receptu:

Omáčka z hlívy ústřičné

Počet přidaných receptů: 126

Ingredience

na porce
4,3
skvělý recept
57 hlasujících
  • Recept Omáčka z hlívy ústřičné - Čerstvá hlíva.

Kuchařky obsahující recept Omáčka z hlívy ústřičné

Recept se nachází v 213 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Omáčka z hlívy ústřičné

Přidat příspěvek k receptu Omáčka z hlívy ústřičné
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.

  • Lněný olej a jeho význam pro zdraví

    Lněný olej a jeho význam pro zdraví

    Lněný olej má svoji specifickou a lehce ořechovou příchuť. Na vzduchu brzy oxiduje, je nutno ho uchovávat v ledničce a láhev vždy pečlivě uzavřít. Panenský lněný olej se nesmí tepelně upravovat. Není vhodný pro děti do 1 roku.




přidat nový recept