Omáčka z hlívy ústřičné

35 min | omáčka | 4 porce | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 50370x
Omáčka vhodná k obědu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Velkou cibuli a hlívu očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme, hlívu nakrájíme na malé kousky.

Na oleji podusíme cibuli. Přidáme hlívy, krátce orestujeme a podlijeme vodou taky, aby byly hlívy ponořené. Podle chuti základ omáčky okořeníme a na mírném ohni vaříme.

Mrkve očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do omáčky. Když hlíva změkne, přidáme smetanu a omáčku povaříme ještě asi 5 minut.

Omáčku z hlívy ústřičné podáváme s těstovinami.

autor receptu:

Omáčka z hlívy ústřičné

Počet přidaných receptů: 126

Ingredience

na porce
Vaše cena 999 běžně 35000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
52 hlasujících
  • Recept Omáčka z hlívy ústřičné - Čerstvá hlíva.

Kuchařky obsahující recept Omáčka z hlívy ústřičné

Recept se nachází v 202 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Omáčka z hlívy ústřičné

Přidat příspěvek k receptu Omáčka z hlívy ústřičné
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mýty o bolestech zad

    Mýty o bolestech zad

    O bolestech zad kolují různé nepravdy. Jaké jsou ty nejčastější? A čeho se opravdu vyvarovat, aby záda nebolela? Vsaďte na vhodně zvolený pohyb, správnou matraci a nebojte se preventivní návštěvy u lékaře. Nejen starší generaci dokáží záda pěkně potrápit.

  • Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Vypadá jako palec vbočený (hallux vagus), ale jde o palec ztuhlý (hallux rigidus). Pro laika je rozdíl téměř k nerozeznání, ovšem zvyšující se bolestivost při chůzi a menší pohyblivost palce jasně naznačí, že něco není v pořádku.




přidat nový recept