Omáčka z hlívy ústřičné

35 min | omáčka | 4 porce | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 51461x
Omáčka vhodná k obědu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařilo 5 lidí)


Postup přípravy receptu

Velkou cibuli a hlívu očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme, hlívu nakrájíme na malé kousky.

Na oleji podusíme cibuli. Přidáme hlívy, krátce orestujeme a podlijeme vodou taky, aby byly hlívy ponořené. Podle chuti základ omáčky okořeníme a na mírném ohni vaříme.

Mrkve očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do omáčky. Když hlíva změkne, přidáme smetanu a omáčku povaříme ještě asi 5 minut.

Omáčku z hlívy ústřičné podáváme s těstovinami.

autor receptu:

Omáčka z hlívy ústřičné

Počet přidaných receptů: 126

Ingredience

na porce
4,3
skvělý recept
55 hlasujících
  • Recept Omáčka z hlívy ústřičné - Čerstvá hlíva.

Kuchařky obsahující recept Omáčka z hlívy ústřičné

Recept se nachází v 208 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Omáčka z hlívy ústřičné

Přidat příspěvek k receptu Omáčka z hlívy ústřičné
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept