Omáčka z hlívy ústřičné

35 min | omáčka | 4 porce | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 47580x
Omáčka vhodná k obědu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Velkou cibuli a hlívu očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme, hlívu nakrájíme na malé kousky.

Na oleji podusíme cibuli. Přidáme hlívy, krátce orestujeme a podlijeme vodou taky, aby byly hlívy ponořené. Podle chuti základ omáčky okořeníme a na mírném ohni vaříme.

Mrkve očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do omáčky. Když hlíva změkne, přidáme smetanu a omáčku povaříme ještě asi 5 minut.

Omáčku z hlívy ústřičné podáváme s těstovinami.

autor receptu:

Omáčka z hlívy ústřičné

Počet přidaných receptů: 126

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1990 běžně 24000 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
50 hlasujících
  • Recept Omáčka z hlívy ústřičné - Čerstvá hlíva.

Kuchařky obsahující recept Omáčka z hlívy ústřičné

Recept se nachází v 178 kuchařkách
myš1
recepty 4619 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Omáčka z hlívy ústřičné

Přidat příspěvek k receptu Omáčka z hlívy ústřičné
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept