Omáčka Carbonara

hlavní chod | italská kuchyně | recept zobrazen: 44187x
Recept na výbornou sýrovou omáčku.
Komentáře receptu 11


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Salám nakrájíme na hodně malé kousíčky. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek oloupeme.

Na oleji osmahneme cibulku, přidáme salám a orestujeme. Pak přidáme bazalku, sůl a bílý pepř. Necháme přejít varem. Poté přidáme tavený sýr, necháme rozpustit. Nakonec vmícháme nahrubo strouhaný tvrdý sýr a 2 stroužky prolisovaného česneku.

K omáčce carbonara se hodí jakékoliv těstoviny, ale nám nejvíce chutnají špagety a farfalle.

Místo salámu můžeme do omáčky carbonara použít libovou šunku.

autor receptu:

Omáčka Carbonara

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

3,9
dobrý recept
21 hlasujících
  • Recept Omáčka Carbonara - Omáčka ještě na pánvi.

Kuchařky obsahující recept Omáčka Carbonara

Recept se nachází v 167 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Omáčka Carbonara

Celkový počet komentářů u receptu: 11
  • COŽEEE ital 14.10.2009 17:41:44

    Co to má společného s těstovinami carbonara ? kde je parmezán, slanina, vejce a co tam dělají ty věci co uvádíte ? chápu že to může být dobré ale proč Carbonara?? Ital by omdlel..

    • Re: COŽEEE paffko 09.12.2009 02:12:58

      Poucujete a sam se pletece. do carbonara nepatri slanina ale panchteta coz je rozdil a ne vajicko ale pouze zloutek.mate pravdu ze uvedeny recept je daleko od italie ale vy jste taky nedorazil ani za hranice CR...

      • Re: Re: COŽEEE Mike 16.06.2012 16:04:13

        Se zjednodušenou definicí od uživatele "ital" se dá takřka souhlasit (předpokládám, že opomenul zmínit přidání pouze žloutku namísto celého vejce) a myslím, že i byla na místě. Ale Vy jste si trapné poučování mohl odpustit. Až se Vaše ego bude chtít příště projevit, ujistěte se, že víte o čem mluvíte - Pancetta (a ne Vaše panchteta) je druh italské slaniny.

  • Carbonara Zuzana 21.10.2011 11:18:30

    No nezlobte se na mě, ale tohle Carbonaru nevidělo ani z rychlýku.

  • zuzu 19.12.2010 19:04:14

    to vobec nie je carbonara :o(

  • smetana? Angelous 03.02.2010 19:11:18

    to co tu uvádíte je dobrá sýrová omáčka, ale jinak souhlas s ostatními....s carbonara to nemá nic společného

  • Ital?!?! kuchař 09.12.2009 20:11:09

    Ital by se divil, nikdy do carbonary nedá smetanu.

  • Carbonara? sweetandsour 20.07.2009 00:58:12

    Dalsi recept, co si hraje na italskou kuchyni. Netvrdim, ze to nemuze byt jedle, ale v Italii by se urcite divili, proc to nazyvate Carbonarou, jelikoz tam chybi snad krome tech testovin skoro vsechny originalni ingredience

  • Omlouvám se, zapomněla jsem napsat, že současně s taveným sýrem, vlijeme smetanu na vaření!!!

    • Re: Omluva Honza 24.03.2009 22:00:08

      To je sice pravda, to došlo i mě nekuchaři, ale dal jsem strouhaného sýra jen 100g a nechal ho na půl minutky roztát, ale přesto se z celé omáčky stala tuhá hmota :)

Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Omáčka Carbonara
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept