Olejová buchta

45 min | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 17615x
Recept na chutnou olejovou buchtu.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Smícháme mouku, cukr, vanilku a prášek do pečiva. Poté postupně přidáme žloutky, vodu a olej. Mimo si vyšleháme z bílků sníh a lehce ho vmícháme do připravené směsi.

Olejové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby. Olejovou buchtu pečeme dozlatova.

Upečenou olejovou buchtu necháme vychladnout a ozdobíme podle chuti. Můžeme použít polevu nebo jen cukr.

autor receptu:

Olejová buchta

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
4
skvělý recept
24 hlasujících
  • Recept Olejová buchta - už upečená buchta
  • Recept Olejová buchta - buchta pocukrovaná

Kuchařky obsahující recept Olejová buchta

Recept se nachází v 80 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Olejová buchta

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Olejová buchta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept