Olejová bábovka

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 144359x
Báječný vláčný moučník nejen na sváteční stůl. Výborně chutná s čerstvým mlékem.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Troubu předehřejeme na 180 °C, formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.

Žloutky, olej a cukry našleháme do pěny. Postupně všleháme mouku, vlažnou vodu a oříšky. Nakonec lehce vmícháme prášek do pečiva a tuhý sníh. Pokud chceme udělat mramorovou bábovku, rozdělíme těsto na třetiny. Dvě třetiny necháme světlé a do zbylé třetiny vmícháme kakao.

Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě přibližně 40 až 45 minut.

Upečenou olejovou bábovku ocukrujeme a můžeme servírovat.

konvalinka autor receptu:

Olejová bábovka

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

3,3
dobrý recept
140 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Olejová bábovka

Recept se nachází v 85 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
SLADKÉ PEČENÍ
Boris
SLADKÉ PEČENÍ 387 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Olejová bábovka

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Olejová bábovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept