Obyčejné fašírky

30 min | hlavní chod | 4 porce | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 870x
Fašírky jsou velmi vděčným jídlem, které vždy potěší a chutná za tepla i za studena. Recept na dobré masové fašírky, jak se dělají u nás doma.
Komentáře receptu 4


Postup přípravy receptu

Do mísy dáme mleté maso, čerstvě mletý černý pepř, sůl, prolisovaný česnek, majoránku, vejce, ve vodě namočenou a vymačkanou žemli a strouhanku na zahuštění. Všechno spolu dobře smícháme do tvarovatelné hmoty a necháme asi 1 hodinu odpočívat v chladničce, aby se propojily všechny chutě.

Rukama, které jsme si navlhčili ve studené vodě, vytvarujeme kuličky o průměru 5 cm, které zploštíme dlaněmi a fašírky obalíme ve strouhance. Fašírky smažíme v rozehřátém oleji na středním plameni z obou stran asi 4 - 5 minut do pěkné červeno-hnědé barvy. Fašírky vybereme z pánve a dáme odsát na papírovou kuchyňskou utěrku od přebytečného tuku.

Obyčejné fašírky podáváme horké se šťouchanými brambory a salátem k obědu i večeři. Fašírky jsou výborné i za studena s čerstvým domácím chlebem a sladkokyselými nakládanými domácími okurkami nebo se sezónní zeleninou. Fašírky můžeme brát i s sebou do práce či na výlet, případně dát dětem ke svačině do školy.

Na fašírky můžeme odkládat různé odřezky z vykostěného masa či jiné zbytky, které jinak nepoužijeme a potom je rozemeleme. Odřezky mám vždy po ruce v mrazáku. Samozřejmě můžeme koupit vhodné maso u řezníka a dát rozemlít před vámi nebo koupit už namleté maso v obchodech. Kořenění masa může být různé a velmi variabilní.

Fašírky jsou jednoduché, nenáročné a rychle chutné jídlo, které můžeme podávat jako samostatný hlavní chod nebo k bramborové omáčce, špenátu či jiným zeleninovým omáčkám.

autor receptu:

Obyčejné fašírky

Počet přidaných receptů: 205

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,9
slabší recept
25 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Obyčejné fašírky

Recept se nachází v 27 kuchařkách
Libchen
moje recepty 122 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
Jozar
Mleté 305 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Obyčejné fašírky

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Komentář k receptu Obyčejné fašírky Libchen 22.02.2016 07:56:01

    Ahoj Venom, nejsem tady dlouho a neskoumala jsem, kdo je tady stálice, takže to nevím. já píši své recepty, jak je nejlíp umím, ráda se podelím o své zkušenosti, předpokládám, že jsou i tací, kteří je rádi přijmou. a kdo ne, tak, ne. nikoho nenutím. myslím, že jestli by to bylo zbytečně dlouhé povídání, pak by je admini zredukovali a zeštíhlili.
    co jsou karboše, to je tvuj názor, neberu ti ho, podle mne toto jsou fašírky a karboše jsou něco jiného. klidně mne pouč, ráda se dovím, co jsou karboše podle tebe.
    přispívám i na jiné zahraničné vařící weby a ještě nikdo nenamítal. nezlobím se na Tebe, vím, že tvuj pohled je jinej, respektuji, prosím respektuj muj spusob, dělám to s láskou.promiň, dál budu delat podle sebe své recepty. :-)
    Hezký den přeji :-)

  • Komentář k receptu Obyčejné fašírky Venom 21.02.2016 20:49:29

    Já jsem to tady už vzdala, jsou tu 3 stálice a ostatní se tady nechytnou, a které to jsou sama brzy zjistíte. Podle mě máte zbytečně dlouhé komentáře u všech receptů a karboše jsou prostě karboše :-))))))

  • Komentář k receptu Obyčejné fašírky Libchen 21.02.2016 17:19:44

    Ahoj Venom, mne sa to nevidí jako zbytočné povídaní, nejsou karboše jako karboše, možná pro tebe jo, pro mne ne. karboše jsou něco jiného, promiň, toto jsu moje Obyčajné fašírky :-) až přidáš něco Ty, pak jsi klidně povídej o svých karboších, já ti to nebudu mít za zlé, dekuji za milý komentář.
    Přeji hezký den :-)

  • Komentář k receptu Obyčejné fašírky Venom 21.02.2016 17:06:07

    Zbytečně dlouhé povídání, prostě karboše z vepřovýho :-))))

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Obyčejné fašírky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept