Nepečený dort

25 min | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 34183x
Jednoduchá obměna klasického dortu, pokud očekáváte návštěvu.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Do dortové formy (o průměru 24cm), nejlépe rozevíratelné s odnímatelným dnem, vložíme potravinovou fólii tak, aby pokryla celou formu (i s přesahem přes).

Do takto připravené formy naskládáme piškoty tak, aby pokryly celé dno. Na piškoty dáme další vrstvu ze zakysané smetany (může být kombinováno bílým jogurtem), která je dochucena vanilkovým a moučkovým cukrem. Další vrstvu tvoří jahodová dřeň - rozmražená. Jakmile jsou tyto 3 vrstvy, začneme opět vrstvou první - piškoty. Střídáme 3 vrstvy - piškoty, zakysaná smetana a jahodová dřeň (můžeme nahradit i jiným ovocem). Přidáme podle fantazie kakao či kokos. Poslední vrstva jsou piškoty.

Přesahující folií nakonec zakryjeme připravený dort a necháme v ledničce do druhého dne, než se všechny 3 vrstvy spojí (piškoty se nasáknou).

Nepečený dort krájíme na kousky a podáváme třeba k hrnku připravené teplé kávy.

autor receptu:

Nepečený dort

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

4,4
skvělý recept
21 hlasujících
  • Recept Nepečený dort - Hotový nepečený dort v řezu.

Kuchařky obsahující recept Nepečený dort

Recept se nachází v 164 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nepečený dort

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Nepečený dort
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept