Nepečený dort

25 min | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 33938x
Jednoduchá obměna klasického dortu, pokud očekáváte návštěvu.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Do dortové formy (o průměru 24cm), nejlépe rozevíratelné s odnímatelným dnem, vložíme potravinovou fólii tak, aby pokryla celou formu (i s přesahem přes).

Do takto připravené formy naskládáme piškoty tak, aby pokryly celé dno. Na piškoty dáme další vrstvu ze zakysané smetany (může být kombinováno bílým jogurtem), která je dochucena vanilkovým a moučkovým cukrem. Další vrstvu tvoří jahodová dřeň - rozmražená. Jakmile jsou tyto 3 vrstvy, začneme opět vrstvou první - piškoty. Střídáme 3 vrstvy - piškoty, zakysaná smetana a jahodová dřeň (můžeme nahradit i jiným ovocem). Přidáme podle fantazie kakao či kokos. Poslední vrstva jsou piškoty.

Přesahující folií nakonec zakryjeme připravený dort a necháme v ledničce do druhého dne, než se všechny 3 vrstvy spojí (piškoty se nasáknou).

Nepečený dort krájíme na kousky a podáváme třeba k hrnku připravené teplé kávy.

autor receptu:

Nepečený dort

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 1990 běžně 24000 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
21 hlasujících
  • Recept Nepečený dort - Hotový nepečený dort v řezu.

Kuchařky obsahující recept Nepečený dort

Recept se nachází v 162 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
myš1
recepty 4619 receptů
KDI
VARENIE_2 5323 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nepečený dort

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Nepečený dort
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept