Z uvedených surovin (lžičku másla a rum si necháme na závěr) vypracujeme hladké těsto a necháme jej půl hodiny kynout.
Po uplynutí doby kynutí rozválíme těsto na válu a pomocí sklenice nebo formičky vykrajujeme kolečka. Na polovinu z nich dáme marmeládu nebo povidla a druhým kolečkem je vždy přikryjeme. Kraje pořádně stlačíme, aby zavařenina nevytekla.
Neupečené koblížky naskládáme na vymazaný plech, použít můžeme také pečící papír. Nemastné koblihy necháme odpočinout a kynout dalších 20 minut.
Plech s koblížky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme cca 15 minut. Po vytažení z trouby potřeme koblihy rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.
Koblihy podle tohoto receptu nejsou vůbec mastné a chutnají výtečně.