Nejlepší nakládaný hermelín

25 min | chuťovka | 5 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 484209x
Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.
Komentáře receptu 50
Uvařil jsem to (Recept vařilo 30 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

autor receptu:

Nejlepší nakládaný hermelín

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1649 běžně 2356 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
244 hlasujících
  • Recept Nejlepší nakládaný hermelín - Nakládaný hermelín
  • Recept Nejlepší nakládaný hermelín - Nejlepší nakládaný hermelín

Kuchařky obsahující recept Nejlepší nakládaný hermelín

Recept se nachází v 461 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE
KDI
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE 369 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Celkový počet komentářů u receptu: 50
  • Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín braab_kuchar 04.03.2016 22:37:12

    za těch pár let, co vymetám paluše nejen v Brně, jsem měl už nespočet nakládaných hermelínů a musím říct, že poté co sem vyzkoušel tento recept, mě čekalo obrovské zklamání bez chuti a nápadu.

  • Už dvakrát jsem je dělal pokaždé zapoměl na nějakou ingerienci, ale i přes to byly super :-)

  • tak pokojová teplota 24 neee Berta 19.10.2015 18:18:47

    mi to zkvasilo po 3 dnech v kuchyni, cibule bublá..asi lepší v lednici o pár dní dýl.

    • Re: tak pokojová teplota 24 neee Štěpán 11.12.2015 09:14:58

      Taky mi to zkvasilo po pár dnech. Přidával jsem kozí rohy tak možná to bylo příčinou. Spíš to dám příště do sklepa než to nechávat při pokojové teplotě nebo já nevím.

      • Re: Re: tak pokojová teplota 24 neee Lenka 26.01.2016 19:15:03

        Štěpáne, kozí rohy za to rozhodně nemohly, ty jsou i v kupovaných hermelínech, pokud se to nechá moc dlouho v teple, tak to vždycky zkvasí. Autor tak nějak zapomněl ttž napsat, co si máme představit u pojmu "pokojová teplota". Každý totiž topíme na to, co je příjemné nám. V teple by to mělo být maximálně 2-3 dny, pokud ovšem v zimě topíte na 23-24 °C, tak ty dva dny jsou maximum, pak šup s tím, do chladu. Pokud ale máte ve špajzu, nebo v předsíni kolem 15°C tak to tam můžete zkusit nechat i ten týden.

    • Kočí
      Re: tak pokojová teplota 24 neee Kočí 18.11.2015 14:02:05

      Nechápu jak vám to mohlo zkvasit?

  • F František 21.01.2016 18:21:02

    Dobrý den
    Recept bych raději stáhnul. Za 5 dnů to zkvasilo, až v tom bublalo. Za 14 dnů by nás to zabilo. Pěkně děkuji nakládaný hermelín nechci tak 5let ani vidět.

  • Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín jonáš 17.11.2015 07:58:53

    ten česnek tam de cely nebo ho mam rozmacknout?

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín sarkatopolova 17.11.2015 11:53:32

      ja to měla v "teple" (při cca 18-19 °) asi 3 dny a pak v lednici. Ale dneska už bych to taky do pokojové teploty nedávala. Taky všeho koření bych už dneska dala míň - byl to díky té kvantě česneku tak trošku žlučníkotrhák. Ale dát ho tam polovičku, bude to super. Každopádně je to stále náš oblíbený recept..

  • Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín Gurmán 10.09.2015 15:50:01

    Pravda pravda,, za 6 týdnu ta cibulka nemusí být ani tak zkvašená, jakožto zhnilá.

Celkový počet komentářů: 50
Nalezeno receptů: 50
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept