Nejlepší nakládaný hermelín

25 min | chuťovka | 5 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 505306x
Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.
Komentáře receptu 52
Uvařil jsem to (Recept vařilo 30 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

autor receptu:

Nejlepší nakládaný hermelín

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
251 hlasujících
  • Recept Nejlepší nakládaný hermelín - Nakládaný hermelín
  • Recept Nejlepší nakládaný hermelín - Nejlepší nakládaný hermelín

Kuchařky obsahující recept Nejlepší nakládaný hermelín

Recept se nachází v 463 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE
KDI
ZAVÁRANIE, KONZERVOVANIE 370 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Celkový počet komentářů u receptu: 52
  • Recept je to vychytany Jan 01.07.2016 11:41:42

    Výborný...funguje...i po ochutnání...
    Doporučuji

  • Přemýšlejte Lidi ... Jan 01.07.2016 11:37:20

    Sklenici s obsahem nechte odpočívat(ODLEŽET)maximáln ě 5dní(bez koukání) na tmavém místě(bez slunečního,bez jakéhokoliv světla,ano i lampičku zhasněte!!!) teplota do 20stupňů celsia,ne fahrenheita! (V paneláku je dobrý místo dat do kuchyňský linky,treba pod drzé,,(co nej k podlaze),nebo na hajzl,do koupelny,nebo do skříně,ale bez tepláku!!!Proč?(Google) Aby se celý obsah sklenice rozpustil v chuti,tzv. Propojili se ingredience(obsah sklenice s obsahem ve sklenici) Hermouš vojede koření,česnek atd...Poté chvilku bude přemýšlet co provedl,ale Vy ho po 5dní šoupnete do lednice,chladničky(Sklenici s obsahem) aby nad sebou přemýšlel proč to udělal( kvůli tobě)
    V lednici,chladničce nechte 13dni a 8hodin(14dní)a poté co se rozležela uchylka toho hermouše,neochutnavejte ale žerte,sežerte ho a uvidíte jak jste šikovní a jestli se povedl... Postupem času to vychytate...A je jedno jestli je cibule naměklá nebo česnek nahořkli...vše záleží jak přemýšlíte...




    Doporučuji se poradit s Mámou zda to co vkládáte do sklenice k naložení je zcela v pořádku...poté co Maminka odsouhlasí vizuální kontrolu (léta praxe) tak vkladejte(pozor!) Pokud Maminka neni k disposici,vadu materiálu vždy poznáte tak že má jiné zbarvení nežli celek předmětu.(materiál)
    Přeji úspěšné nakládání Hermouše :D

    A pro kritiky...37sekund mi trvalo napsat tento text,a to píši jako primitiv jednou rukou,páč o tu druhou jsem přišel při nehode...tak se zdržet keců A NAKLADEJTE :*

  • Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín braab_kuchar 04.03.2016 22:37:12

    za těch pár let, co vymetám paluše nejen v Brně, jsem měl už nespočet nakládaných hermelínů a musím říct, že poté co sem vyzkoušel tento recept, mě čekalo obrovské zklamání bez chuti a nápadu.

  • Už dvakrát jsem je dělal pokaždé zapoměl na nějakou ingerienci, ale i přes to byly super :-)

  • tak pokojová teplota 24 neee Berta 19.10.2015 18:18:47

    mi to zkvasilo po 3 dnech v kuchyni, cibule bublá..asi lepší v lednici o pár dní dýl.

    • Re: tak pokojová teplota 24 neee Štěpán 11.12.2015 09:14:58

      Taky mi to zkvasilo po pár dnech. Přidával jsem kozí rohy tak možná to bylo příčinou. Spíš to dám příště do sklepa než to nechávat při pokojové teplotě nebo já nevím.

      • Re: Re: tak pokojová teplota 24 neee Lenka 26.01.2016 19:15:03

        Štěpáne, kozí rohy za to rozhodně nemohly, ty jsou i v kupovaných hermelínech, pokud se to nechá moc dlouho v teple, tak to vždycky zkvasí. Autor tak nějak zapomněl ttž napsat, co si máme představit u pojmu "pokojová teplota". Každý totiž topíme na to, co je příjemné nám. V teple by to mělo být maximálně 2-3 dny, pokud ovšem v zimě topíte na 23-24 °C, tak ty dva dny jsou maximum, pak šup s tím, do chladu. Pokud ale máte ve špajzu, nebo v předsíni kolem 15°C tak to tam můžete zkusit nechat i ten týden.

    • Kočí
      Re: tak pokojová teplota 24 neee Kočí 18.11.2015 14:02:05

      Nechápu jak vám to mohlo zkvasit?

  • F František 21.01.2016 18:21:02

    Dobrý den
    Recept bych raději stáhnul. Za 5 dnů to zkvasilo, až v tom bublalo. Za 14 dnů by nás to zabilo. Pěkně děkuji nakládaný hermelín nechci tak 5let ani vidět.

  • Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín jonáš 17.11.2015 07:58:53

    ten česnek tam de cely nebo ho mam rozmacknout?

Celkový počet komentářů: 52
Nalezeno receptů: 52
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept