Nejlepší nakládaný hermelín

25 min | chuťovka | 5 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 569059x
Nejlepší nakládaný hermelín, který jste kdy jedli. Recept mám ze skautského tábora na Frančině huti.
Komentáře receptu 55
Uvařil jsem to (Recept vařilo 30 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.

Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.

Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.

Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.

autor receptu:

Nejlepší nakládaný hermelín

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
Vaše cena 10799 běžně 22977 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
265 hlasujících
  • Recept Nejlepší nakládaný hermelín - Nakládaný hermelín
  • Recept Nejlepší nakládaný hermelín - Nejlepší nakládaný hermelín

Kuchařky obsahující recept Nejlepší nakládaný hermelín

Recept se nachází v 473 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
zjirousek
Zavařování 413 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nejlepší nakládaný hermelín

Celkový počet komentářů u receptu: 55
  • Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín Ricci 11.10.2016 16:09:41

    Udělal jsem ho podle uvedeného receptu a povedl se přesně podle představ. Na oslavě narozenin se po něm jenom zaprášilo, nebo spíše zamastilo. Pouze při prvním otevření sklenice mi lehce vyhřeznul olej, jak to bylo natlakovaný procesem zrání. Už jsem koupil hermelíny a jdu nakládat další várku.

  • Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín Pája 22.04.2014 18:26:33

    Mám dotaz... jak to děláte, že se vám to nerozpadne když to dáváte do sklenic? zkoušela jsem to dvakrát a pokaždé se mi to rozdělilo... i když jsem to měla nalepeny k sobě i přidělany párátkem... Děkuji

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín Martina 16.08.2016 21:43:59

      Po okořenění je pečlivě spojím zpět dle řezu a rozkrojím na polovinu. Půlky potom ojedu nožíkem, aby se spojily a nerozpadne se to.

  • Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín Eva 02.07.2015 17:47:45

    Doporučuji hermelíny už od začátku uchovávat v ledničce. Sice jsou pěkně uleželé až za 3-4 týdny, ale rozhodně se vyplatí čekat. Určitě lepší než je nechat v pokojové teplotě, kde je velká šance, že se zkazí.

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín Martina 16.08.2016 21:26:59

      Souhlas, Evo. Vždy mi vyšel, lednice ovšem není na maximum. V rámci úspor to zalívám olejem na vaření, i když správně by tam měl být panenský olivový. Nejlépe řecký nebo italský, španělský ne. Dnes jsem naložila tři kousky + do mezer papriku, cibuli a klínky Blaťáckýho zlata a stejně byla spotřeba oleje přes půl litru.
      Nemáte někdo fígl, jak to naložit, aniž by utrpěl sýr a spotřeba oleje byla menší?

  • Recept je to vychytany Jan 01.07.2016 11:41:42

    Výborný...funguje...i po ochutnání...
    Doporučuji

  • Přemýšlejte Lidi ... Jan 01.07.2016 11:37:20

    Sklenici s obsahem nechte odpočívat(ODLEŽET)maximáln ě 5dní(bez koukání) na tmavém místě(bez slunečního,bez jakéhokoliv světla,ano i lampičku zhasněte!!!) teplota do 20stupňů celsia,ne fahrenheita! (V paneláku je dobrý místo dat do kuchyňský linky,treba pod drzé,,(co nej k podlaze),nebo na hajzl,do koupelny,nebo do skříně,ale bez tepláku!!!Proč?(Google) Aby se celý obsah sklenice rozpustil v chuti,tzv. Propojili se ingredience(obsah sklenice s obsahem ve sklenici) Hermouš vojede koření,česnek atd...Poté chvilku bude přemýšlet co provedl,ale Vy ho po 5dní šoupnete do lednice,chladničky(Sklenici s obsahem) aby nad sebou přemýšlel proč to udělal( kvůli tobě)
    V lednici,chladničce nechte 13dni a 8hodin(14dní)a poté co se rozležela uchylka toho hermouše,neochutnavejte ale žerte,sežerte ho a uvidíte jak jste šikovní a jestli se povedl... Postupem času to vychytate...A je jedno jestli je cibule naměklá nebo česnek nahořkli...vše záleží jak přemýšlíte...




    Doporučuji se poradit s Mámou zda to co vkládáte do sklenice k naložení je zcela v pořádku...poté co Maminka odsouhlasí vizuální kontrolu (léta praxe) tak vkladejte(pozor!) Pokud Maminka neni k disposici,vadu materiálu vždy poznáte tak že má jiné zbarvení nežli celek předmětu.(materiál)
    Přeji úspěšné nakládání Hermouše :D

    A pro kritiky...37sekund mi trvalo napsat tento text,a to píši jako primitiv jednou rukou,páč o tu druhou jsem přišel při nehode...tak se zdržet keců A NAKLADEJTE :*

  • Komentář k receptu Nejlepší nakládaný hermelín braab_kuchar 04.03.2016 22:37:12

    za těch pár let, co vymetám paluše nejen v Brně, jsem měl už nespočet nakládaných hermelínů a musím říct, že poté co sem vyzkoušel tento recept, mě čekalo obrovské zklamání bez chuti a nápadu.

  • Už dvakrát jsem je dělal pokaždé zapoměl na nějakou ingerienci, ale i přes to byly super :-)

  • tak pokojová teplota 24 neee Berta 19.10.2015 18:18:47

    mi to zkvasilo po 3 dnech v kuchyni, cibule bublá..asi lepší v lednici o pár dní dýl.

Celkový počet komentářů: 55
Nalezeno receptů: 55
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nejlepší nakládaný hermelín
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept