Vyzkoušela a ochutnala jsem už spoustu receptů na marokánky, ale tyhle jsou bezkonkurenční.
1 špetka | sůl |
20 g | máslo |
250 ml | mléko |
100 g | rozinky |
80 g | cukr moučka |
30 g | hladká mouka |
100 g | lupínky mandlí |
100 g | vlašské ořechy sekané |
100 g | kandovaná pomerančová kůra |
Kandovanou kůru můžeme použít citronovou nebo smíchat pomerančovou a citronovou v libovolném poměru. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel. Směs odstavíme z plotny a vmícháme do něj všechny přísady. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Zkoušela jsem i na pečící papír, ale moc dobře to z něj nešlo dolů. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut. Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem a mlékem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky. Lehce vychladlé marokánky namáčíme do čokolády a klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, jsou pak dobře sundat. Nebo jednoduše namočenou stranou nahoru. Nejlepší marokánky skladujeme v chladu.
Videorecept: Marokánky podle Anny
Tipy pro zdravější Vánoce pokračují a já tu pro vás mám další jednoduchý recept, tentokrát na úžasné marokánky.
autor atafle
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena