Nejlepší marokánky

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 371535x
Vyzkoušela a ochutnala jsem už spoustu receptů na marokánky, ale tyhle jsou bezkonkurenční.
Komentáře receptu 52
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Kandovanou kůru můžeme použít citronovou nebo smíchat pomerančovou a citronovou v libovolném poměru. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel.

Směs odstavíme z plotny a vmícháme do něj všechny přísady. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Zkoušela jsem i na pečící papír, ale moc dobře to z něj nešlo dolů. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut.

Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem a mlékem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.

Lehce vychladlé marokánky namáčíme do čokolády a klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, jsou pak dobře sundat. Nebo jednoduše namočenou stranou nahoru.

Nejlepší marokánky skladujeme v chladu.

autor receptu:

Nejlepší marokánky

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

Vaše cena 1999 běžně 4360 Kč sleva 54 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
188 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Nejlepší marokánky

Recept se nachází v 346 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nejlepší marokánky

Celkový počet komentářů u receptu: 52
  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Eliska 26.11.2016 13:27:52

    Tak sem misro cukru dala med misto hl.mouky spaldovou a muzu vyhodit marokanky i s plechem,chtela jsem zdravejsi verzi ale asi ten med tam nedela dobrotu,skoda jinak by byli moc dobre ale z plechu nesli ani po zlem.

  • nejlepší Blanka 22.12.2015 15:22:19

    marokánky prostě nemají chybu, ale protože jsem tenhle recept dělala poprvé musím ještě vychytat to tvarování placiček, když se to tak strašně lepí . Po upečení podle návodu jsou měkčí- doufám, že to tak má být. Nám to chutná.

  • Výborné! Lenka 14.12.2015 12:12:07

    Dělala jsem včera marokánky vůbec poprvé (přesně podle tohoto receptu) a výsledek mě nadchnul. Akorát jsem místo čajové lžičky použila na dávkování polévkovou, takže jsou to větší kusy. A asi nám ani do Vánoc nevydrží :-D Příští dávku udělám na menší kousky, třeba to pomůže ;-)

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Borek 13.12.2015 13:59:59

    Začali jsme dělat marokánky podle tohoto receptu před pěti lety, ale od dé doby jsme si ho trochu upravili - na to množství "těsta" dávám víc "tuhého" podílu (zde 400 g, já dávám 500, i víc). Cukru může být i méně a úplně stačí krupice, v mléku se rozpustí, tak proč dávad dražší moučku, že :).
    Kandovanou pomerančovo kůru (nevěřím, že je bez chemických sajrajtů) nakradím sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky, višně, třešně) eventuálně zčásti kandovanými třešněmi. Taky do směsi ořechů dáváme více druhů.
    Letos jsme zkusili na jednu dávku přidat asi polévkovou lžíci karobu a to bylo teprve to pravé.
    Směs nabírám kávovou lžičkou a pak se rozplácnutý koláček snažím pohyby do středu (třeba i prsty) spojit tak, any mezi pevnými částečkami byly co nejmenší mezery a koláčky byly kompaktní, Je to trochu piplačka, ale vyplatí se.
    Pečeme na papíru a je úplně jedno, jestli se na něm před tím pekly vanilkové rohlíčky a nebo se použil úplně nový, Šly snadno dolů. Letos jsme jednu várku zapomněli trochu déle (30 minut!) a nic se nespálilo ani při 180 °C, jenořechy jsou více křupavé

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Jitka 12.12.2015 22:05:18

    Už jsem zkoušela různé recepty, ale s tímto nejsem spokojená, zbytečně sladké, nedrží... Pak jsem dělala synovi krupičnou kaši, udělala jsem jí hodně, tak jsem nechala stuhnout, přidala do ní máslo, ovoce a ořechy jen tak, podle oka a lepší marokánky prý moji pánové nejedli :-)

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Kiera 12.12.2015 21:03:59

    No nevím proc nadaváte, kazda touba pece jinak musi se to vyzkouset. Ja je nespalila ani jednou pecu asi na 160°C s dala mín cukru. DOPORUCUJU

  • Nejlepší...... Jarka 10.12.2015 22:32:36

    dnes jsem dopekla,. sice jsem je seškrábla díky použitému pečícímu papíru z minulého pečení,. ale trhá se to, nedrží pohromadě, musím to zmačkávat jak bramborový knedlík aby se to docela nerozpadlo. . Zítra uvidím, potřebuji tuhou čokošku na ozdobu, snad to trochu vyztuží. Příště už bych nedělala.

    • Re: Nejlepší...... jana 11.12.2015 16:57:49

      Nevím,jak je možné,že se Vám to trhá.Já dělám malinké hromádky,po upečení je to velké jako když spojíte palec s ukazováčkem a stále je to hromádka.Tak jedině že je máte asi větší.

Celkový počet komentářů: 52
Nalezeno receptů: 52
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nejlepší marokánky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept