Nejlepší marokánky

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 202612x
Vyzkoušela a ochutnala jsem už spoustu receptů na marokánky, ale tyhle jsou bezkonkurenční.
Komentáře receptu 30
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Kandovanou kůru můžeme použít citronovou nebo smíchat pomerančovou a citronovou v libovolném poměru. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel.

Směs odstavíme z plotny a vmícháme do něj všechny přísady. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Zkoušela jsem i na pečící papír, ale moc dobře to z něj nešlo dolů. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut.

Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem a mlékem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.

Lehce vychladlé marokánky namáčíme do čokolády a klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, jsou pak dobře sundat. Nebo jednoduše namočenou stranou nahoru.

Nejlepší marokánky skladujeme v chladu.

autor receptu:

Nejlepší marokánky

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

4,5
skvělý recept
143 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Nejlepší marokánky

Recept se nachází v 278 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
myš1
recepty 4618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nejlepší marokánky

Celkový počet komentářů u receptu: 30
  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Šárka 18.12.2013 16:02:20

    Nejlepší asi jen těžko. Z výčtu chyb uvádím náhodně: nedrží pohromadě (málo bešamelu na množství přísad), na uvedené teplotě se připalovaly, vybledlá barva. Děkuji, nechci.

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky maky 15.02.2014 15:14:50

      Chuťově jsou moc dobré, ale při uvedené teplotě se mi spálily a taky se rozpadají...nejsem spokojená

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky Jana 23.12.2013 10:52:43

      Chuťově jsou marokánky výborné. Hmota však byla velmi sypká (málo bešamelu), proto se placičky tvořily obtížně. Největší mínus je v tom, že autorka receptu opomněla napsat, že plech je třeba vysypat moukou, jinak se placičky přichytí tak, že nejdou sundat a při pracném odlepování od plechu se jich spousta poláme, bez ohledu na to, zda je sundáváte za studena nebo za tepla !!!

  • Výborný!!! Zuzana 02.01.2014 12:22:46

    Díky za recept. Jen se zaprášilo a byly opravdu nejlepší, jaké jsem kdy dělala. Pro další vánoce mám prý upéct jen 20 plechů marokánek a ostatní cukroví netřeba:-)Díky moc!

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Kateřina 27.12.2013 23:49:39

    NEJLEPŠÍ marokánky! Poměry přísad vyladěné na výbornou. Roky jsem je pekla podle nejrůznějších receptů, ale věrná zůstanu tomuto :-) Nadšená navíc nejsem jenom já, ale i zbytek rodiny. Od té mám ostatně přikázáno péct v příštích letech marokánky pouze a jen podle Vás :-) Já jen tolik nesladím, ale to asi spíš záleží na tom, jak má kdo rád. S pečicím papírem jsem problém neměla, po vychladnutí šly placičky lehce sloupnout... Děkuji Vám za recept!

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky renata Ipserová 13.12.2013 14:06:45

    DObrý den, kde sá sehnat kandovaná citronová a pomerančová kůra?
    Děkuji

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky Rebarborka 14.12.2013 22:09:12

      Jinak nejlépe je citr. a pomerančovou kůru kupovat ve zdravé výživě, jak píše Iveta, tam máte jistotu kvality, jinak ve všech marketech, já dříve kupovala v Kauflandu.

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky Rebarborka 14.12.2013 22:06:49

      Také jsem pekla na pečicím papíru a krásně šly dolů. Z dvojité dávky jsem nadělala 80 ks. Už je půlka pryč :-) Nejlepší marokánky!!!!!!! Děkuji moc i jménem mé mlsající rodinky za úžasný, jednoduchý a bezkonkurenční recept!

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky Iveta 13.12.2013 17:05:56

      Určitě v supermarketech,já kupuju ve zdravé výživě-tam jí mají váženou

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Markéta 14.12.2013 16:12:06

    Opravdu moc dobré! Akorát jsem zvyklá na to, že v marokánkách jsou především nesolené arašídy, takže jsem je tam přidala namísto vlašských ořechů a jsou také výborné.

Celkový počet komentářů: 30
Nalezeno receptů: 30
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nejlepší marokánky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.

  • Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus neboli šilhání - příznaky a možná léčba

    Strabismus je porucha očí, které říkáme šilhání. Za normálního stavu jsou osy pohledů obou očí rovnoběžné. U šilhavosti vidíme poruchu právě tohoto rovnoběžného postavení, kdy osy vidění obou očí nesměřují současně k jedinému bodu. Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept