Nejlepší marokánky

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 202317x
Vyzkoušela a ochutnala jsem už spoustu receptů na marokánky, ale tyhle jsou bezkonkurenční.
Komentáře receptu 30
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Kandovanou kůru můžeme použít citronovou nebo smíchat pomerančovou a citronovou v libovolném poměru. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel.

Směs odstavíme z plotny a vmícháme do něj všechny přísady. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Zkoušela jsem i na pečící papír, ale moc dobře to z něj nešlo dolů. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut.

Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem a mlékem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.

Lehce vychladlé marokánky namáčíme do čokolády a klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, jsou pak dobře sundat. Nebo jednoduše namočenou stranou nahoru.

Nejlepší marokánky skladujeme v chladu.

autor receptu:

Nejlepší marokánky

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

4,5
skvělý recept
143 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Nejlepší marokánky

Recept se nachází v 278 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
myš1
recepty 4618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nejlepší marokánky

Celkový počet komentářů u receptu: 30
  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Šárka 18.12.2013 16:02:20

    Nejlepší asi jen těžko. Z výčtu chyb uvádím náhodně: nedrží pohromadě (málo bešamelu na množství přísad), na uvedené teplotě se připalovaly, vybledlá barva. Děkuji, nechci.

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky maky 15.02.2014 15:14:50

      Chuťově jsou moc dobré, ale při uvedené teplotě se mi spálily a taky se rozpadají...nejsem spokojená

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky Jana 23.12.2013 10:52:43

      Chuťově jsou marokánky výborné. Hmota však byla velmi sypká (málo bešamelu), proto se placičky tvořily obtížně. Největší mínus je v tom, že autorka receptu opomněla napsat, že plech je třeba vysypat moukou, jinak se placičky přichytí tak, že nejdou sundat a při pracném odlepování od plechu se jich spousta poláme, bez ohledu na to, zda je sundáváte za studena nebo za tepla !!!

  • Výborný!!! Zuzana 02.01.2014 12:22:46

    Díky za recept. Jen se zaprášilo a byly opravdu nejlepší, jaké jsem kdy dělala. Pro další vánoce mám prý upéct jen 20 plechů marokánek a ostatní cukroví netřeba:-)Díky moc!

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Kateřina 27.12.2013 23:49:39

    NEJLEPŠÍ marokánky! Poměry přísad vyladěné na výbornou. Roky jsem je pekla podle nejrůznějších receptů, ale věrná zůstanu tomuto :-) Nadšená navíc nejsem jenom já, ale i zbytek rodiny. Od té mám ostatně přikázáno péct v příštích letech marokánky pouze a jen podle Vás :-) Já jen tolik nesladím, ale to asi spíš záleží na tom, jak má kdo rád. S pečicím papírem jsem problém neměla, po vychladnutí šly placičky lehce sloupnout... Děkuji Vám za recept!

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky renata Ipserová 13.12.2013 14:06:45

    DObrý den, kde sá sehnat kandovaná citronová a pomerančová kůra?
    Děkuji

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky Rebarborka 14.12.2013 22:09:12

      Jinak nejlépe je citr. a pomerančovou kůru kupovat ve zdravé výživě, jak píše Iveta, tam máte jistotu kvality, jinak ve všech marketech, já dříve kupovala v Kauflandu.

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky Rebarborka 14.12.2013 22:06:49

      Také jsem pekla na pečicím papíru a krásně šly dolů. Z dvojité dávky jsem nadělala 80 ks. Už je půlka pryč :-) Nejlepší marokánky!!!!!!! Děkuji moc i jménem mé mlsající rodinky za úžasný, jednoduchý a bezkonkurenční recept!

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky Iveta 13.12.2013 17:05:56

      Určitě v supermarketech,já kupuju ve zdravé výživě-tam jí mají váženou

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Markéta 14.12.2013 16:12:06

    Opravdu moc dobré! Akorát jsem zvyklá na to, že v marokánkách jsou především nesolené arašídy, takže jsem je tam přidala namísto vlašských ořechů a jsou také výborné.

Celkový počet komentářů: 30
Nalezeno receptů: 30
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nejlepší marokánky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept