Nejlepší marokánky

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 268025x
Vyzkoušela a ochutnala jsem už spoustu receptů na marokánky, ale tyhle jsou bezkonkurenční.
Komentáře receptu 34
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Kandovanou kůru můžeme použít citronovou nebo smíchat pomerančovou a citronovou v libovolném poměru. V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel.

Směs odstavíme z plotny a vmícháme do něj všechny přísady. Dobře promícháme a když směs vychladne, děláme kávovou lžičkou malé hromádky na vymaštěný plech. Zkoušela jsem i na pečící papír, ale moc dobře to z něj nešlo dolů. Marokánky pečeme na 180 °C asi 20 minut.

Připravíme si čokoládu tak, že ji rozmícháme s máslem a mlékem ve vodní lázni. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky.

Lehce vychladlé marokánky namáčíme do čokolády a klademe je na igelit nebo silikonovou podložku, jsou pak dobře sundat. Nebo jednoduše namočenou stranou nahoru.

Nejlepší marokánky skladujeme v chladu.

autor receptu:

Nejlepší marokánky

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

4,5
skvělý recept
161 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Nejlepší marokánky

Recept se nachází v 305 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nejlepší marokánky

Celkový počet komentářů u receptu: 34
  • Je to v rukach;-) Lenka 21.12.2014 18:03:18

    Pecu uz 32let a tak vim,ze testo na Marokanky si kazdy musi svym selskym rozumem,vymichat sam,tedy myslim hustotu,proste svarim smetanu(je to uplne jina chut,tedy myslim slehacku,ja pridavam tmavej cukr a trosku medu..),nasekam loskace,vlasske,susene ovoce-brusinky,merunky,visne,r ozinky...mandle,vse na stredni kousky a cokosku a proste te vsechno micham,takova kase,ani ridka,ani uplne tuha,aby sel delat 2lzicema kopecek,proste mouky od oka,vse micham proste aup na plotne,micham a micham ja delam rovnou ze 2slehacek a orechu,madli i ovoce davam na 2slehacky dohromady aby toho bylo cca 500g,i s cokoladou a nasypu to do te slehajdy s moukou,micham a vzdy se podarily,jen vymazu maslem(tukem)plechy,delam kopecky,vezmu vidlicku a tou je rozplacnu do tvaru
    Marokanek,pecu cca na 150st hlidam,az je zlaty spodek,a pak dopecu rychleji i vrch,cca pri 190st..pockam,az jsou trosku vlazne,teprve potom je dam z plechu,obraceckou,uz se nelamou,dam si na tac alobal a az vychladnou uplne,vezmu maslovacku a potru 1stranu rozpus.cokoladou,ve vodni lazni rozpustenou a je to,delala jsem si je takto i po prve,jen jen dodrzela suroviny,ale ne gramaz mouky,a do Marokanek muzete dat to,co mate radi,my nemame radi kondenz.ovoce,tak koupim smes suseneho a krajim si to,rozinky davam a nikdy se mi nepripalily ;-)

    Treba to nekomu pomuze ;-)

  • mnamka sarka 14.12.2014 21:56:24

    Právě dopeceno a jsou skvěle. Došly mi mandle dala jsem strouhaný kokos. Pulku dárky rozinek jsem nahradila brusinkami. Dobrutka!!! Děkuji za recept

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Johana 14.12.2014 18:20:20

    Při uvedené teplotě a délce pečení jsou spálené na uhel. Znám lepší recepty!!

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Evča 11.12.2014 13:50:20

    Dnes jsem dělala poprvé a jsou velmi dobré!:)

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Šárka 18.12.2013 16:02:20

    Nejlepší asi jen těžko. Z výčtu chyb uvádím náhodně: nedrží pohromadě (málo bešamelu na množství přísad), na uvedené teplotě se připalovaly, vybledlá barva. Děkuji, nechci.

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky maky 15.02.2014 15:14:50

      Chuťově jsou moc dobré, ale při uvedené teplotě se mi spálily a taky se rozpadají...nejsem spokojená

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší marokánky Jana 23.12.2013 10:52:43

      Chuťově jsou marokánky výborné. Hmota však byla velmi sypká (málo bešamelu), proto se placičky tvořily obtížně. Největší mínus je v tom, že autorka receptu opomněla napsat, že plech je třeba vysypat moukou, jinak se placičky přichytí tak, že nejdou sundat a při pracném odlepování od plechu se jich spousta poláme, bez ohledu na to, zda je sundáváte za studena nebo za tepla !!!

  • Výborný!!! Zuzana 02.01.2014 12:22:46

    Díky za recept. Jen se zaprášilo a byly opravdu nejlepší, jaké jsem kdy dělala. Pro další vánoce mám prý upéct jen 20 plechů marokánek a ostatní cukroví netřeba:-)Díky moc!

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky Kateřina 27.12.2013 23:49:39

    NEJLEPŠÍ marokánky! Poměry přísad vyladěné na výbornou. Roky jsem je pekla podle nejrůznějších receptů, ale věrná zůstanu tomuto :-) Nadšená navíc nejsem jenom já, ale i zbytek rodiny. Od té mám ostatně přikázáno péct v příštích letech marokánky pouze a jen podle Vás :-) Já jen tolik nesladím, ale to asi spíš záleží na tom, jak má kdo rád. S pečicím papírem jsem problém neměla, po vychladnutí šly placičky lehce sloupnout... Děkuji Vám za recept!

  • Komentář k receptu Nejlepší marokánky renata Ipserová 13.12.2013 14:06:45

    DObrý den, kde sá sehnat kandovaná citronová a pomerančová kůra?
    Děkuji

Celkový počet komentářů: 34
Nalezeno receptů: 34
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nejlepší marokánky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kolagen v péči o pleť podle věku

    Kolagen v péči o pleť podle věku

    Denně a ze všech stran slyšíme z reklam na pleťové krémy alarmující upozornění na nezbytnost udržování pevné, zdravé a mladé pleti pomocí kolagenu. Co je vlastně kolagen? A proč je pro naši pokožku tak důležitý? V dnešním článku se dozvíte, jak správně pečovat o pleť v různých věkových kategoriích.

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.




přidat nový recept