Nejlepší cibulačka

30 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 222083x
Recept na cibulovou polévku, kterou bych doporučila každému.
Komentáře receptu 38
Uvařil jsem to (Recept vařilo 40 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme na kolečka, posypeme moučkovým cukrem a zesklovatíme na másle. Zalijeme ji vínem a chvíli dusíme, asi 1 - 2 minuty.

Poté cibuli zaprášíme moukou a zalijeme vodou, přidáme masox. Přivedeme k varu a cibulačku vaříme 15 minut. Polévku okořeníme podle chuti, přidáme smetanu a odstavíme z plotny.

Pečivo nakrájíme na kolečka a na sucho opečeme na pánvičce.

Cibulačku rozdělíme na talíře, poklademe opečeným pečivem, navrch nastrouháme sýr. Cibulačku zapečeme v mikrovlnné troubě, aby byl sýr táhlý.

Nejlepší cibulačku podáváme ihned.

autor receptu:

Nejlepší cibulačka

Počet přidaných receptů: 50

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1699 běžně 2832 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
110 hlasujících
  • Recept Nejlepší cibulačka - Cibule při smažení na másle.
  • Recept Nejlepší cibulačka - Cibulačku máme raději s vajíčkem.
  • Recept Nejlepší cibulačka - Na talíři. Už chybí jen osmažené pečivo.

Kuchařky obsahující recept Nejlepší cibulačka

Recept se nachází v 577 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
KDI
VARENIE 6365 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nejlepší cibulačka

Celkový počet komentářů u receptu: 38
  • Komentář k receptu Nejlepší cibulačka Daniel 01.03.2015 13:37:16

    Osobne doporucuji v hotelu kde varim vsem vzdi chutna kolikrat poprosi o pridani jedina vec nedavam cele platky peciva doporucuji nakrajet na kosticky a osmahnout

    • Re: Komentář k receptu Nejlepší cibulačka vehro 05.10.2015 14:20:14

      Měl by k vám do hotelu zajít na to vaření Pohlreich určitě váš hotel má tak 1hvězdičku a co sypké směsy z těch taky vaříte co To fak musí být dobrota!!!!!!!!!!!

  • Komentář k receptu Nejlepší cibulačka liborj 27.09.2013 18:24:29

    Vařte si z masoxu, když jste tak strašlivě zaneprázdnění. Ale necpěte to na portály, kde lidi hledají dobré recepty. A už vůbec nedávejte tomu nesmyslu přívlastek "nejlepší"!

  • Komentář k receptu Nejlepší cibulačka jana 03.10.2015 18:24:36

    vegetariánský recept to není, když tam dáváte masox. pokud vaříte pro vegetariány, není vhodné ani maso, ani jeho výtažky.

  • Komentář k receptu Nejlepší cibulačka Lulu 14.03.2015 12:02:35

    Polévka je skvělá, víc k tomu zde není co dodat.

  • ..... Lucka 01.08.2012 18:51:16

    Polévka je fakt výborná a pokud tady pár lidí má problémy s masoxem tak at si klidne udela vyvar ja osobne nedrepim cely den doma na zadku na to abych mohla vyvaret "zdrave" po tom co se vratim v sest vecer z prace....tyhle poctive a zdrave varici panicky ktere se s 99% stejne nacpou v mekaci apod. jsou bezkonkurencne nejlepsi......:-)

    • Re: ..... Ondřej T. 12.12.2012 12:55:29

      Lucko děláte, jako byste měla stát celý den v kuchyni a dělat tažený štrůdl, nadívanou kachnu a hromadu bramboráků pro egiment vojáků.

      Ten vývar můžete dát na plotnu v oněch 6, kdy se vrátíte z práce a než půjdete spát, bude hotový a budete mít nejlepší základ na polévky a omáčky. Postavit hrnec na plotnu a pomalu vařit a občas zkontrolovat stav vody v hrnci, to opravdu nevyžaduje žádné umění ani extra pozornost. Můžete u toho dělat cokoliv.

      Tyhle výmluvy "nemám čas udělat svému žaludku dobře a ze základních surovin zkrátka vařit nehodlám, dám vydělat výrobcům polochemických prefabrikátů" jsou už v Čechách docela únavné :) A čím mámy dnes krmí své milované dětičky, nad tím rozum taky zůstává stát. A pak jen s dětmi běhají po alergologiích a diví se.

      • Re: Re: ..... marina 08.06.2014 21:00:30

        cibulačka fakt vynikající, doporučuju. A co je zvláštní, je mi skoro 40 a dobře si pamatuju, když jsem byla malinká a mamka vařila polévky a dávala do toho hnědou kostku, od který jsem milovala olizovat ten obal (i když mi to zakazovala). No jo, klasickej masox, a divný, že žiju, i když jsem se tim ládovala jako malá.. dokonce nemam ani na nic alergii :-) dnes s tim vařim taky a slavim úspěchy. A radši nehledam, co všechno obsahuje za sajrajty hovězí maso dnes. Mám zemědělku, trochu vim čim se to krmí a odkud se vozí.. Ten bujon zas není tak špatnej, i když je vlastně hovězí.. :-D

      • Re: Re: ..... Nyckez 12.08.2013 13:11:23

        Nejspíše jste nepochopil Lucčinu odpověď, kterou bylo myšleno, že po příchodu z práce je ráda, že si udělá "na rychlo" večeři a může si pak dělat své věci. Že jí radíte aby si dělala vývar den dopředu hned jak přijde z práce je sice moc milé, ale podle mě je to zbytečné. Pokud je člověk pracovně vytížený, nebude řešit, jestli je vývar přírodní nebo ne. Ečka máte v dnešní době totiž úplně ve všem, dokonce i v balené vodě.
        Ps: Mistře "pain in the ass" (jméno vypovídá o inteligenci...). Tady nejste ve Francii, takže je podle mého názoru zbytečné řešit jestli by to francouz "žral" nebo ne.

Celkový počet komentářů: 38
Nalezeno receptů: 38
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nejlepší cibulačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept