Nejlepší cibulačka

30 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 130491x
Recept na cibulovou polévku, kterou bych doporučila každému.
Komentáře receptu 31
Uvařil jsem to (Recept vařilo 33 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme na kolečka, posypeme moučkovým cukrem a zesklovatíme na másle. Zalijeme ji vínem a chvíli dusíme, asi 1 - 2 minuty.

Poté cibuli zaprášíme moukou a zalijeme vodou, přidáme masox. Přivedeme k varu a cibulačku vaříme 15 minut. Polévku okořeníme podle chuti, přidáme smetanu a odstavíme z plotny.

Pečivo nakrájíme na kolečka a na sucho opečeme na pánvičce.

Cibulačku rozdělíme na talíře, poklademe opečeným pečivem, navrch nastrouháme sýr. Cibulačku zapečeme v mikrovlnné troubě, aby byl sýr táhlý.

Nejlepší cibulačku podáváme ihned.

autor receptu:

Nejlepší cibulačka

Počet přidaných receptů: 50

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1990 běžně 19900 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
89 hlasujících
  • Recept Nejlepší cibulačka - Cibule při smažení na másle.
  • Recept Nejlepší cibulačka - Cibulačku máme raději s vajíčkem.
  • Recept Nejlepší cibulačka - Na talíři. Už chybí jen osmažené pečivo.

Kuchařky obsahující recept Nejlepší cibulačka

Recept se nachází v 492 kuchařkách
myš1
recepty 4619 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2711 receptů
KDI
VARENIE_2 5323 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nejlepší cibulačka

Celkový počet komentářů u receptu: 31
  • Fakt dobrá gazda 04.01.2014 10:48:51

    doporučuji

  • Komentář k receptu Nejlepší cibulačka Pavla 33 02.12.2013 20:04:24

    Víte všichni, co je dnes zdravé? Nic! Každý si to přeberte jak je libo, navíc pokud je něco bio, tak normální věci se hnojí ve dne, bio se hnojí v noci.
    Zdravím :-)

  • Komentář k receptu Nejlepší cibulačka trdlo 25.11.2013 12:59:33

    tady se asi hodne lidi nudi kdyz vypisujete takovi kraviny, kopec lidi nema co jist a vy tady resite nepodstatni veci, kdyz mas doma alespon cibuli a nic jineho tak si vis udelat alespon tuhle cibulacku

  • Komentář k receptu Nejlepší cibulačka Coccinella 08.10.2013 08:01:05

    Fuj, tak ta polivka vypada fakt dost nechutne, proste jen voda... prava francouzska trva o neco dele, ale rozhodne za to stoji! A nemusi byt pravy vyvar! Ja ziju v zahranici a taky se tu pouziva dost casto masox, neboji se do "prave" bolonske omacky hodit celou kostku, takze asi tak!

  • Komentář k receptu Nejlepší cibulačka liborj 27.09.2013 18:24:29

    Vařte si z masoxu, když jste tak strašlivě zaneprázdnění. Ale necpěte to na portály, kde lidi hledají dobré recepty. A už vůbec nedávejte tomu nesmyslu přívlastek "nejlepší"!

  • ..... Lucka 01.08.2012 18:51:16

    Polévka je fakt výborná a pokud tady pár lidí má problémy s masoxem tak at si klidne udela vyvar ja osobne nedrepim cely den doma na zadku na to abych mohla vyvaret "zdrave" po tom co se vratim v sest vecer z prace....tyhle poctive a zdrave varici panicky ktere se s 99% stejne nacpou v mekaci apod. jsou bezkonkurencne nejlepsi......:-)

    • Re: ..... Ondřej T. 12.12.2012 12:55:29

      Lucko děláte, jako byste měla stát celý den v kuchyni a dělat tažený štrůdl, nadívanou kachnu a hromadu bramboráků pro egiment vojáků.

      Ten vývar můžete dát na plotnu v oněch 6, kdy se vrátíte z práce a než půjdete spát, bude hotový a budete mít nejlepší základ na polévky a omáčky. Postavit hrnec na plotnu a pomalu vařit a občas zkontrolovat stav vody v hrnci, to opravdu nevyžaduje žádné umění ani extra pozornost. Můžete u toho dělat cokoliv.

      Tyhle výmluvy "nemám čas udělat svému žaludku dobře a ze základních surovin zkrátka vařit nehodlám, dám vydělat výrobcům polochemických prefabrikátů" jsou už v Čechách docela únavné :) A čím mámy dnes krmí své milované dětičky, nad tím rozum taky zůstává stát. A pak jen s dětmi běhají po alergologiích a diví se.

      • Re: Re: ..... Nyckez 12.08.2013 13:11:23

        Nejspíše jste nepochopil Lucčinu odpověď, kterou bylo myšleno, že po příchodu z práce je ráda, že si udělá "na rychlo" večeři a může si pak dělat své věci. Že jí radíte aby si dělala vývar den dopředu hned jak přijde z práce je sice moc milé, ale podle mě je to zbytečné. Pokud je člověk pracovně vytížený, nebude řešit, jestli je vývar přírodní nebo ne. Ečka máte v dnešní době totiž úplně ve všem, dokonce i v balené vodě.
        Ps: Mistře "pain in the ass" (jméno vypovídá o inteligenci...). Tady nejste ve Francii, takže je podle mého názoru zbytečné řešit jestli by to francouz "žral" nebo ne.

  • Nejlepší cibulačka gabrielafaronova 21.06.2013 10:17:27

    Výborný recept, velmi doporučuji. Chutnalo celé rodině :-)

  • cibulacka tina.zadna 08.02.2013 13:14:31

    Opravdu je chutna deti si pochutnali.

Celkový počet komentářů: 31
Nalezeno receptů: 31
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nejlepší cibulačka
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".

  • Thajská masáž

    Thajská masáž

    Thajská masáž je popisována jako metodika práce s tělem na základě prvků akupresury a jógy. Je v ní obsaženo časté, dlouhé a procítěné protahování, díky tomu bývá lidově nazývána jógová masáž a také jóga pro líné.




přidat nový recept