Nejlepší cibulačka

30 min | polévka | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 149151x
Recept na cibulovou polévku, kterou bych doporučila každému.
Komentáře receptu 33
Uvařil jsem to (Recept vařilo 36 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli nakrájíme na kolečka, posypeme moučkovým cukrem a zesklovatíme na másle. Zalijeme ji vínem a chvíli dusíme, asi 1 - 2 minuty.

Poté cibuli zaprášíme moukou a zalijeme vodou, přidáme masox. Přivedeme k varu a cibulačku vaříme 15 minut. Polévku okořeníme podle chuti, přidáme smetanu a odstavíme z plotny.

Pečivo nakrájíme na kolečka a na sucho opečeme na pánvičce.

Cibulačku rozdělíme na talíře, poklademe opečeným pečivem, navrch nastrouháme sýr. Cibulačku zapečeme v mikrovlnné troubě, aby byl sýr táhlý.

Nejlepší cibulačku podáváme ihned.

autor receptu:

Nejlepší cibulačka

Počet přidaných receptů: 50

Ingredience

na porcí
4,4
skvělý recept
90 hlasujících
  • Recept Nejlepší cibulačka - Cibule při smažení na másle.
  • Recept Nejlepší cibulačka - Cibulačku máme raději s vajíčkem.
  • Recept Nejlepší cibulačka - Na talíři. Už chybí jen osmažené pečivo.

Kuchařky obsahující recept Nejlepší cibulačka

Recept se nachází v 522 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nejlepší cibulačka

Celkový počet komentářů u receptu: 33
  • ..... Lucka 01.08.2012 18:51:16

    Polévka je fakt výborná a pokud tady pár lidí má problémy s masoxem tak at si klidne udela vyvar ja osobne nedrepim cely den doma na zadku na to abych mohla vyvaret "zdrave" po tom co se vratim v sest vecer z prace....tyhle poctive a zdrave varici panicky ktere se s 99% stejne nacpou v mekaci apod. jsou bezkonkurencne nejlepsi......:-)

    • Re: ..... Ondřej T. 12.12.2012 12:55:29

      Lucko děláte, jako byste měla stát celý den v kuchyni a dělat tažený štrůdl, nadívanou kachnu a hromadu bramboráků pro egiment vojáků.

      Ten vývar můžete dát na plotnu v oněch 6, kdy se vrátíte z práce a než půjdete spát, bude hotový a budete mít nejlepší základ na polévky a omáčky. Postavit hrnec na plotnu a pomalu vařit a občas zkontrolovat stav vody v hrnci, to opravdu nevyžaduje žádné umění ani extra pozornost. Můžete u toho dělat cokoliv.

      Tyhle výmluvy "nemám čas udělat svému žaludku dobře a ze základních surovin zkrátka vařit nehodlám, dám vydělat výrobcům polochemických prefabrikátů" jsou už v Čechách docela únavné :) A čím mámy dnes krmí své milované dětičky, nad tím rozum taky zůstává stát. A pak jen s dětmi běhají po alergologiích a diví se.

      • Re: Re: ..... marina 08.06.2014 21:00:30

        cibulačka fakt vynikající, doporučuju. A co je zvláštní, je mi skoro 40 a dobře si pamatuju, když jsem byla malinká a mamka vařila polévky a dávala do toho hnědou kostku, od který jsem milovala olizovat ten obal (i když mi to zakazovala). No jo, klasickej masox, a divný, že žiju, i když jsem se tim ládovala jako malá.. dokonce nemam ani na nic alergii :-) dnes s tim vařim taky a slavim úspěchy. A radši nehledam, co všechno obsahuje za sajrajty hovězí maso dnes. Mám zemědělku, trochu vim čim se to krmí a odkud se vozí.. Ten bujon zas není tak špatnej, i když je vlastně hovězí.. :-D

      • Re: Re: ..... Nyckez 12.08.2013 13:11:23

        Nejspíše jste nepochopil Lucčinu odpověď, kterou bylo myšleno, že po příchodu z práce je ráda, že si udělá "na rychlo" večeři a může si pak dělat své věci. Že jí radíte aby si dělala vývar den dopředu hned jak přijde z práce je sice moc milé, ale podle mě je to zbytečné. Pokud je člověk pracovně vytížený, nebude řešit, jestli je vývar přírodní nebo ne. Ečka máte v dnešní době totiž úplně ve všem, dokonce i v balené vodě.
        Ps: Mistře "pain in the ass" (jméno vypovídá o inteligenci...). Tady nejste ve Francii, takže je podle mého názoru zbytečné řešit jestli by to francouz "žral" nebo ne.

  • Komentář k receptu Nejlepší cibulačka dr.N 18.05.2014 10:20:18

    Velmi zajímavá a neobvyklá chuť, lahodné i z bujónu :D děkuji za recept ! :) alespoň se u nás nedopitá vína nebudou uz lít do kanálu ale do cibulačky ;)

  • Fakt dobrá gazda 04.01.2014 10:48:51

    doporučuji

  • Komentář k receptu Nejlepší cibulačka Pavla 33 02.12.2013 20:04:24

    Víte všichni, co je dnes zdravé? Nic! Každý si to přeberte jak je libo, navíc pokud je něco bio, tak normální věci se hnojí ve dne, bio se hnojí v noci.
    Zdravím :-)

  • Komentář k receptu Nejlepší cibulačka trdlo 25.11.2013 12:59:33

    tady se asi hodne lidi nudi kdyz vypisujete takovi kraviny, kopec lidi nema co jist a vy tady resite nepodstatni veci, kdyz mas doma alespon cibuli a nic jineho tak si vis udelat alespon tuhle cibulacku

  • Komentář k receptu Nejlepší cibulačka Coccinella 08.10.2013 08:01:05

    Fuj, tak ta polivka vypada fakt dost nechutne, proste jen voda... prava francouzska trva o neco dele, ale rozhodne za to stoji! A nemusi byt pravy vyvar! Ja ziju v zahranici a taky se tu pouziva dost casto masox, neboji se do "prave" bolonske omacky hodit celou kostku, takze asi tak!

  • Komentář k receptu Nejlepší cibulačka liborj 27.09.2013 18:24:29

    Vařte si z masoxu, když jste tak strašlivě zaneprázdnění. Ale necpěte to na portály, kde lidi hledají dobré recepty. A už vůbec nedávejte tomu nesmyslu přívlastek "nejlepší"!

Celkový počet komentářů: 33
Nalezeno receptů: 33
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nejlepší cibulačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept