Naše kuře na paprice

1 h 30 min | omáčka | česká kuchyně | recept zobrazen: 462162x
Kuře na paprice, jak se dělá u nás doma aneb další varianta tradičního českého pokrmu.
Komentáře receptu 44
Uvařil jsem to (Recept vařilo 64 lidí)


Postup přípravy receptu

Kuře očistíme, opláchneme a ve vodě uvaříme doměkka. Podle chuti můžeme přidat i koření a sůl. Měkké kuře vytáhneme, necháme vystydnout a následně maso obereme. Vývar přecedíme a dáme stranou.

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, velice lehce ji orestujeme asi jen 10 - 20 vteřin a přilijeme nachystaný vývar. Základ přivedeme k varu, necháme chvíli povařit na mírném ohni asi 5 min. Pokud máme radši hustší omáčky. Smícháme vodu s hladkou moukou, aby vznikla řidší kaše. Tu pak nalijete do omáčky. Nakonec do ní přidáme kousky masa a necháme je provařit. Zahustíme smetanou na šlehání. A hned vypneme sporák.

Hotovou omáčku podáváme s masem, houskovým knedlíkem nebo bílým pečivem.

autor receptu:

Naše kuře na paprice

Počet přidaných receptů: 29

Ingredience

3,9
dobrý recept
418 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Naše kuře na paprice

Recept se nachází v 641 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Naše kuře na paprice

Celkový počet komentářů u receptu: 44
  • Komentář k receptu Naše kuře na paprice noraxp 05.10.2014 14:27:55

    Kuře vařit zvlášt? proč? V rámci úspory času a více chuti ho dělám v základu:-D špetka divokého koření by taky neuškodila...

  • PIP Eva 22.01.2014 19:00:31

    Ahoj,dělám to také na másle a masíčko orestovat,ale co ten masox,fuj!
    Jinak klasika,ale vďěčná,chutná,rychlá...m ňam

  • Komentář k receptu Naše kuře na paprice barosovy 19.09.2013 14:11:02

    Vyskousela sem recept a bylo to moc dobre

  • kuře na paprice lumik 03.02.2013 12:17:12

    kuře je nejlepší opravdu dusit přímo v cibulopaprikovém základu,pak podle chuti štávu přecedit nebo ne,zahustit,dochutit,proč vařit zvlášť?

  • bara.petlakova 30.09.2012 09:40:06

    u nás pálivá paprika nechutná.Místo oleje radši máslo.

  • dnes jsem kuře na paprice dělala poprvé, vše přesně podle receptu, akorát jsem maso neobírala a nechala celá stehýnka a výborné :)) už se těším na opáčko :))

  • Postup odpovídá receptu na slepici na paprice. Slepice se musí vařit, aby změkla. Zkuste syrové kuře naporcovat, osolit a na cibulce nechat zatáhnout - maso dostane barvu a bude šťavnaté. Pak přidat papriku, lehce osmahnout a zalít vývarem nebo vodou, jen aby se pokrm dusil, ne vařil. Tekutinu přidávat podle potřeby jen po úplném vydušení. Téměř měkké zalijte smetanou s rozkvedlanou moukou atd. Smetana může být sladká i kysaná, někdo dává obě. Do základu lze přidat trochu česneku, do hotové omáčky pak proužky syrové papriky... Dá to asi víc práce, ale je to chutnější právě o rozvařené přípečky vzniklé při několikerém vydušení pokrmu.

    • Re: misak 12.07.2012 13:40:13

      Koukám ,že někdo zjistil jak už to vařím 40 let.Ještě dávám masox ,3 kul. nového koření a bobkový list.Jinak dělám na sádle a ne na oleji.

    • Souhlasím. Mysak 06.06.2012 12:31:49

      Taky nejdříve opeču a potom krátce dusím, ale pouze kuře, slepici nedělám vůbec. Pokud se nejdříve uvaří, maso se vyvaří do vývaru a není dobré. Takhle získáte velice dobrou omáčku a maso je křehké a plné šťávy.

    • Tento postup mi je nejbližší Jezevec 07.02.2012 05:38:16

      Ono se to takto vařívalo u nás doma...

Celkový počet komentářů: 44
Nalezeno receptů: 44
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Naše kuře na paprice
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept