Naše kuře na paprice

1 h 30 min | omáčka | česká kuchyně | recept zobrazen: 472516x
Kuře na paprice, jak se dělá u nás doma aneb další varianta tradičního českého pokrmu.
Komentáře receptu 46
Uvařil jsem to (Recept vařilo 65 lidí)


Postup přípravy receptu

Kuře očistíme, opláchneme a ve vodě uvaříme doměkka. Podle chuti můžeme přidat i koření a sůl. Měkké kuře vytáhneme, necháme vystydnout a následně maso obereme. Vývar přecedíme a dáme stranou.

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, velice lehce ji orestujeme asi jen 10 - 20 vteřin a přilijeme nachystaný vývar. Základ přivedeme k varu, necháme chvíli povařit na mírném ohni asi 5 min. Pokud máme radši hustší omáčky. Smícháme vodu s hladkou moukou, aby vznikla řidší kaše. Tu pak nalijete do omáčky. Nakonec do ní přidáme kousky masa a necháme je provařit. Zahustíme smetanou na šlehání. A hned vypneme sporák.

Hotovou omáčku podáváme s masem, houskovým knedlíkem nebo bílým pečivem.

autor receptu:

Naše kuře na paprice

Počet přidaných receptů: 29

Ingredience

3,9
dobrý recept
426 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Naše kuře na paprice

Recept se nachází v 649 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2726 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Naše kuře na paprice

Celkový počet komentářů u receptu: 46
  • cokoliv na paprice Mário Krtička 25.01.2015 16:44:19

    Ahoj, netuším, kdo tohle bude číst, ale mam tu pár fíglů, který udělaj dokonalou krémovou paprikovou omáčku, která se dá použít k čemukoliv!

    začnu u základu:
    dělal jsem tuhle omáčku v desetilitrovým hrnci, tak jsem tam dal asi kilo na jemně nakrájený cibulky...
    ale nejdřív na půlce tuku orestovat maso...at se ztáhne.
    pak cibuli úplně do hněda..chce to tak čtvrt hodiny,ale vyplatí se.
    k cibulce trošku slaniny..oživý to chut.
    pak na kilo cibule jsem dal tři pytlíky sladký papriky..kdyby chtěl někdo pálivější verzi, tak jeden pytlík pálivý stačí..
    pak jsem to asi deset minut restoval..
    pak přidal vývar - jakejkoliv, nebo horkou vodu.

    maso vložil a dusil hodinu a půl
    vyndal

    celkou omáčku rozmixoval
    přidal dvě žlutý a jednu modrou smetanu...samozřejmě dochucuju od začátku....

    ZAHUŠTĚNÍ!!!

    použil jsem čtyři najemno nastrouhané brambory - to dá tu jemnost a krémovost
    a jížku ze čtvrtky tuku s jemnou moukou a zalitovu vodou, ale do hrnce jsem dával postupně.pak ještě dvě hodiny dovářel na plotně na slabej stupěn....bon apetit!Mário

  • Kolik porcí Michaela 31.10.2014 09:00:34

    Prosím Vás, chtěla bych se jenom zeptat kolik je z toho porcí. Děkuji.

  • Komentář k receptu Naše kuře na paprice noraxp 05.10.2014 14:27:55

    Kuře vařit zvlášt? proč? V rámci úspory času a více chuti ho dělám v základu:-D špetka divokého koření by taky neuškodila...

  • PIP Eva 22.01.2014 19:00:31

    Ahoj,dělám to také na másle a masíčko orestovat,ale co ten masox,fuj!
    Jinak klasika,ale vďěčná,chutná,rychlá...m ňam

  • Komentář k receptu Naše kuře na paprice barosovy 19.09.2013 14:11:02

    Vyskousela sem recept a bylo to moc dobre

  • kuře na paprice lumik 03.02.2013 12:17:12

    kuře je nejlepší opravdu dusit přímo v cibulopaprikovém základu,pak podle chuti štávu přecedit nebo ne,zahustit,dochutit,proč vařit zvlášť?

  • bara.petlakova 30.09.2012 09:40:06

    u nás pálivá paprika nechutná.Místo oleje radši máslo.

  • dnes jsem kuře na paprice dělala poprvé, vše přesně podle receptu, akorát jsem maso neobírala a nechala celá stehýnka a výborné :)) už se těším na opáčko :))

  • Postup odpovídá receptu na slepici na paprice. Slepice se musí vařit, aby změkla. Zkuste syrové kuře naporcovat, osolit a na cibulce nechat zatáhnout - maso dostane barvu a bude šťavnaté. Pak přidat papriku, lehce osmahnout a zalít vývarem nebo vodou, jen aby se pokrm dusil, ne vařil. Tekutinu přidávat podle potřeby jen po úplném vydušení. Téměř měkké zalijte smetanou s rozkvedlanou moukou atd. Smetana může být sladká i kysaná, někdo dává obě. Do základu lze přidat trochu česneku, do hotové omáčky pak proužky syrové papriky... Dá to asi víc práce, ale je to chutnější právě o rozvařené přípečky vzniklé při několikerém vydušení pokrmu.

    • Re: misak 12.07.2012 13:40:13

      Koukám ,že někdo zjistil jak už to vařím 40 let.Ještě dávám masox ,3 kul. nového koření a bobkový list.Jinak dělám na sádle a ne na oleji.

Celkový počet komentářů: 46
Nalezeno receptů: 46
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Naše kuře na paprice
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Tipy z bylinkové lékárny proti nadměrnému pocení

    Tipy z bylinkové lékárny proti nadměrnému pocení

    Pocení je přirozeným a pro člověka nezbytným procesem, díky němuž tělo reguluje tělesnou teplotu a vyměšuje řadu odpadních látek. Je zcela běžné se více potit v horkém počasí, při tělesné námaze, stresu a horečce. Ovšem nadměrné pocení (hyperhidróza) může být i příznakem překyselení organismu či nemoci. Jak si při pocení pomoci přírodní cestou? To se dozvíte v dnešním článku.

  • Muži v přechodu aneb mužské klimakterium

    Muži v přechodu aneb mužské klimakterium

    O tom, že ženy zhruba mezi čtyřicátým a šedesátým rokem života “bojují“ s příznaky přechodu (klimakteria, menopauzy), všichni víme. Dochází u nich k útlumu činnosti vaječníků a klesá produkce hormonu estrogenu. Jiná forma klimakteria však nastává také u mužů. Kdy k němu dochází, jak probíhá a jak zvládat jeho příznaky?




přidat nový recept