Naše kuře na paprice

1 h 30 min | omáčka | česká kuchyně | recept zobrazen: 453049x
Kuře na paprice, jak se dělá u nás doma aneb další varianta tradičního českého pokrmu.
Komentáře receptu 43
Uvařil jsem to (Recept vařilo 61 lidí)


Postup přípravy receptu

Kuře očistíme, opláchneme a ve vodě uvaříme doměkka. Podle chuti můžeme přidat i koření a sůl. Měkké kuře vytáhneme, necháme vystydnout a následně maso obereme. Vývar přecedíme a dáme stranou.

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, velice lehce ji orestujeme asi jen 10 - 20 vteřin a přilijeme nachystaný vývar. Základ přivedeme k varu, necháme chvíli povařit na mírném ohni asi 5 min. Pokud máme radši hustší omáčky. Smícháme vodu s hladkou moukou, aby vznikla řidší kaše. Tu pak nalijete do omáčky. Nakonec do ní přidáme kousky masa a necháme je provařit. Zahustíme smetanou na šlehání. A hned vypneme sporák.

Hotovou omáčku podáváme s masem, houskovým knedlíkem nebo bílým pečivem.

autor receptu:

Naše kuře na paprice

Počet přidaných receptů: 29

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,9
dobrý recept
418 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Naše kuře na paprice

Recept se nachází v 633 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2622 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2712 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Naše kuře na paprice

Celkový počet komentářů u receptu: 43
  • PIP Eva 22.01.2014 19:00:31

    Ahoj,dělám to také na másle a masíčko orestovat,ale co ten masox,fuj!
    Jinak klasika,ale vďěčná,chutná,rychlá...m ňam

  • Komentář k receptu Naše kuře na paprice barosovy 19.09.2013 14:11:02

    Vyskousela sem recept a bylo to moc dobre

  • kuře na paprice lumik 03.02.2013 12:17:12

    kuře je nejlepší opravdu dusit přímo v cibulopaprikovém základu,pak podle chuti štávu přecedit nebo ne,zahustit,dochutit,proč vařit zvlášť?

  • bara.petlakova 30.09.2012 09:40:06

    u nás pálivá paprika nechutná.Místo oleje radši máslo.

  • dnes jsem kuře na paprice dělala poprvé, vše přesně podle receptu, akorát jsem maso neobírala a nechala celá stehýnka a výborné :)) už se těším na opáčko :))

  • Postup odpovídá receptu na slepici na paprice. Slepice se musí vařit, aby změkla. Zkuste syrové kuře naporcovat, osolit a na cibulce nechat zatáhnout - maso dostane barvu a bude šťavnaté. Pak přidat papriku, lehce osmahnout a zalít vývarem nebo vodou, jen aby se pokrm dusil, ne vařil. Tekutinu přidávat podle potřeby jen po úplném vydušení. Téměř měkké zalijte smetanou s rozkvedlanou moukou atd. Smetana může být sladká i kysaná, někdo dává obě. Do základu lze přidat trochu česneku, do hotové omáčky pak proužky syrové papriky... Dá to asi víc práce, ale je to chutnější právě o rozvařené přípečky vzniklé při několikerém vydušení pokrmu.

    • Re: misak 12.07.2012 13:40:13

      Koukám ,že někdo zjistil jak už to vařím 40 let.Ještě dávám masox ,3 kul. nového koření a bobkový list.Jinak dělám na sádle a ne na oleji.

    • Souhlasím. Mysak 06.06.2012 12:31:49

      Taky nejdříve opeču a potom krátce dusím, ale pouze kuře, slepici nedělám vůbec. Pokud se nejdříve uvaří, maso se vyvaří do vývaru a není dobré. Takhle získáte velice dobrou omáčku a maso je křehké a plné šťávy.

    • Tento postup mi je nejbližší Jezevec 07.02.2012 05:38:16

      Ono se to takto vařívalo u nás doma...

    • děláme to taky tak (syrové kuře) - místo oleje dáváme máslo, až je maso měkké, tak se vyjme, obere z kostí a kůže, základ přepasírujeme; česnek ani papriku nedáváme; smetanu pouze zakysanou - pak se nemusí tolik kyselit - ale jinak klasika... mňam

Celkový počet komentářů: 43
Nalezeno receptů: 43
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Naše kuře na paprice
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept