Jednoduchá náplň, kterou můžeme použít na nadívání zeleniny.
Hodnocení
5.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
1 snítka
petrželka
1 snítka
kerblík
1 kostka
lučina
1-2 lžíce
olivový olej
5 řapíků
řapíkatý celer
200 g
měkký ovčí sýr
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
Postup přípravy
Řapíkatý celer a čerstvé bylinky opereme a důkladně osušíme.
Bylinky nasekáme najemno, celer příčně nakrájíme na plátky.
Ovčí sýr a lučinu společně smícháme. Vmícháme celer a sekané bylinky, olej a podle chuti sůl a pepř.
Náplň z řapíkatého celeru důkladně promícháme a necháme vychladit. Plníme jí čerstvá rajčata, grilované papriky, cukety či jinou zeleninu. Náplň z řapíkatého celeru však můžeme podávat i jako pomazánku na čerstvé pečivo.