Nadýchaný piškotový korpus

25 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 264628x
Recept na piškotový korpus pro základ jakéhokoliv dortu. Piškot je krásně nadýchaný.
Komentáře receptu 82
Uvařil jsem to (Recept vařilo 57 lidí)


Postup přípravy receptu

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.

Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.

Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit.

Nadýchaný piškotový korpus můžeme použít pro základ jakéhokoliv dortu.

autor receptu:

Nadýchaný piškotový korpus

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

Vaše cena 1399 běžně 2899 Kč sleva 52 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
211 hlasujících
  • Recept Nadýchaný piškotový korpus - Takto se povedl korpus dle uvedeného receptu u nás! Opravdu výborný, určitě zase využiji.

Kuchařky obsahující recept Nadýchaný piškotový korpus

Recept se nachází v 424 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1618 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4200 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4317 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nadýchaný piškotový korpus

Celkový počet komentářů u receptu: 82
  • vroubky anonymka000111 09.11.2016 16:52:09

    ahoj chci se zeptat jestli je normální že se mi to nahoře tak jakoby scvrklo a já nevím co s tím

  • Upekl se v pořádku, hranatý plech. 15 minut akorát s mou elektrickou troubou. na 200°C a po 5 minutách 175°C.

  • Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus ilonka9 29.03.2016 19:30:55

    Můžu se zeptat jak velkou formu použít. Chci ho zkusit, ale potrebuju aby byl trochu vyšší. díky

  • Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus Karolína Šlejharová 15.01.2016 17:53:23

    jakou lžičku polévkovou anebo dezertní

  • Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus Eva 10.03.2016 08:58:03

    Docela zásadní věc prosím, která téměř všude chybí ...
    jak velkou formu použít? Děkuji

  • Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus Klecanda 22.01.2016 13:01:37

    zatím je v troubě, přidla jsem do těsta i ořechy, a už je venku a vypadá moc dobře, děkuju za fajn recept.

  • Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus Anet 19.06.2014 14:08:19

    Dobrý den, chci se zeptat zda jste někdo zkoušel korpus potáhnout marcipánem či fondánem?

    • Re: Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus lea (tecka) korinkova 11.01.2015 18:23:58

      naprosto perfektní recept na korpus, vždy má úspěch! já jsem potahovala jak fondánem, tak jinou potahovací hmotou, vždy pod hmotu dávám krém s troškou másla max. mascarpone + smetana a úsěch je vždy zaručen :-)

      • Re: Re: Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus Asandalka 06.04.2015 13:08:27

        Dobrý den, dáváte do potahovaného dortu mascarpone a šlehačku? Nerozpouští to potahovku? Já bych chtela udělat do potahovaného dortu právě nějaký krém s mascarpone a mám trochu strach.

Celkový počet komentářů: 82
Nalezeno receptů: 82
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nadýchaný piškotový korpus
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept