Nadýchaný piškotový korpus

25 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 232882x
Recept na piškotový korpus pro základ jakéhokoliv dortu. Piškot je krásně nadýchaný.
Komentáře receptu 80
Uvařil jsem to (Recept vařilo 53 lidí)


Postup přípravy receptu

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.

Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.

Piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit.

Nadýchaný piškotový korpus můžeme použít pro základ jakéhokoliv dortu.

autor receptu:

Nadýchaný piškotový korpus

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

Vaše cena 1799 běžně 3800 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
199 hlasujících
  • Recept Nadýchaný piškotový korpus - Takto se povedl korpus dle uvedeného receptu u nás! Opravdu výborný, určitě zase využiji.

Kuchařky obsahující recept Nadýchaný piškotový korpus

Recept se nachází v 406 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1538 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4290 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4084 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nadýchaný piškotový korpus

Celkový počet komentářů u receptu: 80
  • Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus ilonka9 29.03.2016 19:30:55

    Můžu se zeptat jak velkou formu použít. Chci ho zkusit, ale potrebuju aby byl trochu vyšší. díky

  • Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus Karolína Šlejharová 15.01.2016 17:53:23

    jakou lžičku polévkovou anebo dezertní

  • Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus Eva 10.03.2016 08:58:03

    Docela zásadní věc prosím, která téměř všude chybí ...
    jak velkou formu použít? Děkuji

  • Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus Klecanda 22.01.2016 13:01:37

    zatím je v troubě, přidla jsem do těsta i ořechy, a už je venku a vypadá moc dobře, děkuju za fajn recept.

  • Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus Anet 19.06.2014 14:08:19

    Dobrý den, chci se zeptat zda jste někdo zkoušel korpus potáhnout marcipánem či fondánem?

    • Re: Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus lea (tecka) korinkova 11.01.2015 18:23:58

      naprosto perfektní recept na korpus, vždy má úspěch! já jsem potahovala jak fondánem, tak jinou potahovací hmotou, vždy pod hmotu dávám krém s troškou másla max. mascarpone + smetana a úsěch je vždy zaručen :-)

      • Re: Re: Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus Asandalka 06.04.2015 13:08:27

        Dobrý den, dáváte do potahovaného dortu mascarpone a šlehačku? Nerozpouští to potahovku? Já bych chtela udělat do potahovaného dortu právě nějaký krém s mascarpone a mám trochu strach.

        • Re: Re: Re: Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus Lea 20.09.2015 08:51:25

          dobrý den, dávala jsem dovnitř do dortu krém z mascarpone a smetany + ovoce a okolo - tam kde byl kontakt s potahovací hmotou jsem dala krém máslový. Byl výborný a za týden budu péct další, hranatý - fotbalové hřiště a už se těším na výsledek .-) Tento korpus je vynikající - na spoustu způsobů.

    • Re: Komentář k receptu Nadýchaný piškotový korpus Lizabeth 13.12.2014 11:48:18

      jasně, dá se potáhnout každý korpus, ale je lepší ho ještě potáhnout nějakým krémem, aby na fondánu nebyly vidět drobky, krém nesmí být na bázy šlehačky ani smetany! fondán jinak nabobtná a potrhá se

Celkový počet komentářů: 80
Nalezeno receptů: 80
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Nadýchaný piškotový korpus
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept