Nadýchané bruselské vafle

1 hod | moučník | 4 porce | belgická kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 29942x
Recept na vynikající vafle na bruselský způsob.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Z droždí, lžičky cukru, vlažné vody a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. Máslo rozpustíme. Mouku prosejeme do mísy, přidáme kvásek, vlažné mléko, žloutky, máslo a sůl. Ušleháme sníh z bílků a jakmile je poměrně tuhý, ještě do něj zašleháme zbývající cukr. Sníh opatrně vložíme do těsta a to necháme na teplém místě vykynout na dvojnásobný objem

Po dobu deseti minut pořádně rozehřejeme vaflovač, pak plochy lehce vymažeme tukem. Do spodní části nalijeme naběračkou vykynutého a lehce promíchaného těsta, kolik se ho tam vejde. Pečeme dozlatova, dokud z vaflovače uniká velké množství páry, zhruba 7 - 10 minut podle výkonu přístroje. Nadýchané bruselské vafle uchováváme v nahřáté troubě na mřížce.

Nadýchané bruselské vafle podáváme zásadně teplé a ozdobené například sladkou šlehačkou s čokoládovou polevou nebo s jahodami.

autor receptu:

Nadýchané bruselské vafle

Počet přidaných receptů: 15

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Nadýchané bruselské vafle - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2712 kJ / 648,0 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Nadýchané bruselské vafle

Recept se nachází v 134 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nadýchané bruselské vafle

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Nemají chybu Lau 26.08.2009 13:10:08

    Tenhle recept, který znám od Florentyny, nemá chybu. Jen nesmějí navlhnout, to pak není to pravé. Já si je sypu grankem.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Nadýchané bruselské vafle
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept