Housky nebo rohlíky nakrájíme na kousky a namočíme v mléce. Necháme dobře vsáknout. Máslo a žloutky vymícháme do pěny, osolíme, opepříme a přidáme navlhčené pečivo. Játra nakrájíme na maličké kousky, stejně tak uzené maso. Přimícháme do směsi a přidáme i nasekanou zelenou petrželku. Pořádně promícháme a nakonec zapracujeme sníh vyšlehaný z bílků.
Směs zpracujeme do válečku, dáme na potravinovou fólii, rukama ještě tvarově upravíme a pečlivě zabalíme. Fólii zamotáme ve vrstvách, aby nám při vaření vše drželo pohromadě. Převážeme nití.
Nádivku z krůtích jater dáme vařit do masového vývaru. Vaříme asi 50 - 60 minut.
Pak váleček vyjmeme, necháme vychladnout a krájíme na plátky. Podáváme jako chuťovku, ale můžeme ji použít i k plnění masové kapsy nebo celého kuřete, králíka.