Nádivka s anglickou slaninou a kopřivami

1 h 15 min | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 298x
Recept na výbornou nádivku, která se dá jíst bez dalších příloh.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky. Listy kopřiv omyjeme a nasekáme na jemno. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme na sníh. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky. Pokud máme sušené houby, namočíme je do vody. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.

Cibuli podusíme a přidáme kousky hub. Směs osolíme a ochutíme kmínem. Když jsou houby skoro hotové, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, kopřivy a opět podusíme. Dále přidáme polovinu toustového chleba, máslo, žloutky, podle potřeby vývar nebo mléko, podle chuti muškátový květ, sůl, šalvěj a mletý pepř. Po částečném vychladnutí přidáme druhou polovinu toustového chleba a vmícháme sníh z bílků. Tímto máme nádivku se slaninou připravenou k pečení.

Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do pekáče přendáme připravenou směs na nádivku a pečeme v troubě při 170 °C dozlatova.

Nádivku s anglickou slaninou a kopřivami můžeme podávat teplou i studenou. Jak kdo má rád. Nádivku lze podávat samotnou nebo s přílohou podle chuti.

autor receptu:

Nádivka s anglickou slaninou a kopřivami

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Nádivka s anglickou slaninou a kopřivami

Recept se nachází v 17 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
zjirousek
Kuchařka 637 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nádivka s anglickou slaninou a kopřivami

Přidat příspěvek k receptu Nádivka s anglickou slaninou a kopřivami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept