Nadívaný domácí králík

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 28913x
Pečený králík s nádivkou z uzeného masa, jater a bylinek.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Králíka očistíme, zbavíme hlavy a ostatních částí, které můžeme použít na polévku. Slaninu nakrájíme na hranolky. Česnek oloupeme, rozdrtíme a promícháme se lžící oleje, pepřem a solí. Králíka prošpikujeme a břišní dutinu potřeme česnekovou směsí. Zabalíme do folie a necháme rozležet.

Připravíme si nádivku. Uzené maso uvaříme doměkka, vychladlé nakrájíme na malé kousky. Očištěná játra orestujeme na malém množství oleje a pokrájíme je nadrobno. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky i s natí usekáme najemno. Petrželovou nať omyjeme a také usekáme nadrobno. Máslo necháme rozpustit. Bílky vyšleháme do tuha. Nakrájené rohlíky přelijeme studeným uzeným vývarem, vmícháme uzené maso, orestovaná játra, rozpuštěné máslo, cibulku, petrželku a žloutky. Vše podle chuti osolíme, opeříme a lehce vmícháme ušlehaný bílkový sníh.

Králíka vyjmeme z folie, dutinu břišní vyplníme nádivkou a uzavřeme pomocí jehel nebo párátek. Vložíme do pekáče, podlijeme zbytkem uzeného vývaru a vínem. Pečeme ve středně horké troubě za občasného podlévání vlastní šťávou dorůžova. Propečení nádivky zjistíme pomocí špejle.

Pečeného králíka naporcujeme a podáváme s bramborem, bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem. Šťávu servírujeme zvlášť v omáčníku.

Jarka-P autor receptu:

Nadívaný domácí králík

Počet přidaných receptů: 1681

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
22 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Nadívaný domácí králík

Recept se nachází v 89 kuchařkách
Drůbeží a králičí maso
Jarka-P
Drůbeží a králičí maso 201 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů
jeseter
Moje Recepty 389 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Nadívaný domácí králík

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Tento recept je velice rychlý a jednoduchý na přípravu a odměnou je pravé české jídlo, které je zdravé. Můj návrh je použít pouze 2 hrudí králíka a sešpendlit proti sobě. Klasická nádivka velice chutná! Hodnotím pouze kladně...;)

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Nadívaný domácí králík
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?

  • Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Dříve než se rozhodnete pro koupi některé z pomůcek pro děti, je třeba vzít v úvahu všechna pro a proti. Jsou to skutečně pomůcky pro děti, nebo slouží spíše pro nás? Každý na to má jinou odpověď. Záleží na situaci, podmínkách, kde a jak žijeme, jaký máme názor na výchovu dítěte a také kolik energie jsme ochotni pro své pohodlí či nepohodlí obětovat.




přidat nový recept