Mrkvový koláč

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 155453x
Opravdu jednoduchý, vláčný a levný moučník, který můžeme upéct jak ve všední den, tak k nedělnímu obědu.
Komentáře receptu 11
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Troubu předehřejeme. Formu vymastíme a vysypeme moukou.

Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva. Vmícháme skořici, ořechy, špetku soli a rozinky. Směs promícháme. Do sypkého základu těsta přidáme mrkev, vejce a olej. Z hmoty důkladně vymícháme hladké těsto.

Mrkvové těsto nalijeme připravené formy a pečeme v předehřáté troubě.

Po vychladnutí můžeme mrkvový koláč ozdobit čokoládovou nebo citronovou polevou.

autor receptu:

Mrkvový koláč

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

3,4
dobrý recept
111 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Mrkvový koláč

Recept se nachází v 48 kuchařkách
Vegeterezka
Nezdravé mlsání 224 receptů
d.petrakova
sladká kuchařka 156 receptů
PET
Dobroty 29 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mrkvový koláč

Celkový počet komentářů u receptu: 11
  • mrkvový koláč balticivana 20.11.2013 15:56:05

    přidala jsem do těsta slunečnicová semínka ty menší světlé,kandované ovoce..výsledek byl supr a váš recept je velice chutný.

    • Re: mrkvový koláč ježikůže 23.11.2013 09:43:38

      Děkuju za komentáře,koláč je opravdu moc dobrý,my mame hodně radi rozinky,takže ty tam davam dost.s polevou je to dobre,někdy i rozkrojim,a uvnitr potřu marmeládou.

  • Doba Madla 20.12.2011 12:00:44

    prosím neporadily byste mi jak dlouho asi pect a na kolik stupnu?
    dekuju

    • Re: Doba Reni 27.11.2012 13:57:06

      Já ho peču v mikrovlnce s funkcí Crisp (tj. zároveň mikrovlny + infra, zespoda peče crisp-talíř) 8 minut + dalších 3.5 min jen infra na zarůžovění. Je od běžného k nerozeznání.

  • technická poznámka kackat 10.02.2011 15:01:23

    Chtěla bych jen upozornit, že autorce receptu vypadl z postupu přípravy cukr! (pokud vidím a čtu dobře) Buďte bystřejší nežli já a neopomeňtě ho do těsta přidat. Bez cukru to není ono.

    • Re: technická poznámka odp 02.12.2011 11:03:11

      nauč se číst je tam napsáno jeden hrnek cukru

      • Re: Re: technická poznámka Panda 24.02.2012 22:07:41

        Náhodou je to dobrá poznámka, v ingrediencích ten cukr sice je, ale v postupu je vynechaný... Já sama bych si toho nevšimla nebýt toho, že jsem tak skeptická k mé nemotornosti, a nezkontrolovat si všechny ingredience... :)

  • mrkvovy kolac shushu 04.07.2009 01:15:06

    tento kolac som piekla po prvy krat,bol skvely.vdaka za recept

  • paja 16.10.2010 14:24:29

    Zrovna ho dělám tak uvidíme.

Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Mrkvový koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept