Mrkvový džus

2 hod | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 126725x
Recept na džus z mrkve, který chutí připomíná džus pomerančový .
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do tlakového hrnce dáme očištěnou a nakrájenou mrkev, nastrouhanou kůru z citronu, přidáme kyselinu citronovou a 1,5 l vody. Směs 45 minut povaříme.

Po uvaření přidáme nakrájené měsíčky z citronů a rozmixujeme.

Během vaření směsi svaříme nálev ze 7,5 l vody a 1 kg cukru.

Do nálevu přecedíme přes síto uvařenou směs a důkladně promícháme. Po vychladnutí znovu promícháme a plníme do lahví, které dáme vychladit do ledničky.

Před podáváním ředíme mrkvový džus s vodou v poměru 1:1.

autor receptu:

Mrkvový džus

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mrkvový džus

Přidat příspěvek k receptu Mrkvový džus
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept