Mrkvový džus

2 hod | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 127383x
Recept na džus z mrkve, který chutí připomíná džus pomerančový .
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do tlakového hrnce dáme očištěnou a nakrájenou mrkev, nastrouhanou kůru z citronu, přidáme kyselinu citronovou a 1,5 l vody. Směs 45 minut povaříme.

Po uvaření přidáme nakrájené měsíčky z citronů a rozmixujeme.

Během vaření směsi svaříme nálev ze 7,5 l vody a 1 kg cukru.

Do nálevu přecedíme přes síto uvařenou směs a důkladně promícháme. Po vychladnutí znovu promícháme a plníme do lahví, které dáme vychladit do ledničky.

Před podáváním ředíme mrkvový džus s vodou v poměru 1:1.

autor receptu:

Mrkvový džus

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mrkvový džus

Přidat příspěvek k receptu Mrkvový džus
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept