Mrkvový džus

2 hod | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 127959x
Recept na džus z mrkve, který chutí připomíná džus pomerančový .
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do tlakového hrnce dáme očištěnou a nakrájenou mrkev, nastrouhanou kůru z citronu, přidáme kyselinu citronovou a 1,5 l vody. Směs 45 minut povaříme.

Po uvaření přidáme nakrájené měsíčky z citronů a rozmixujeme.

Během vaření směsi svaříme nálev ze 7,5 l vody a 1 kg cukru.

Do nálevu přecedíme přes síto uvařenou směs a důkladně promícháme. Po vychladnutí znovu promícháme a plníme do lahví, které dáme vychladit do ledničky.

Před podáváním ředíme mrkvový džus s vodou v poměru 1:1.

autor receptu:

Mrkvový džus

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mrkvový džus

Přidat příspěvek k receptu Mrkvový džus
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Medvědí česnek - jarní životabudič

    Medvědí česnek - jarní životabudič

    Medvědí česnek je pro mnohé z nás nedocenitelná jarní bylinka plná vitamínů, právem považovaná doslova za jarní životabudič. Medvědí česnek je jedním z prvních poslů jara, a tak v těchto dnech jeho sezóna pomalu končí. Přesto si v dnešním článku připomeneme blahodárné účinky této zajímavé rostliny, způsob využití, ale i možné nežádoucí účinky.

  • Jarní pylové alergie, jak se jim vyhnout?

    Jarní pylové alergie, jak se jim vyhnout?

    Podle odborníků u nás trpí sezónními alergiemi 15 % populace. Mohou se poprvé objevit až v dospělém věku, někdo je však zná už od dětství. Alergie je, laicky řečeno, přehnaná reakce organismu na běžně se vyskytující látky v našem okolí. Alergie na jarní pyly znamená pak docela jistě rýmu, oteklé oči, téměř nepřetržité kýchání, pocity pálení v nose i v krku. Jaro pak zkrátka nemusí být, bohužel, vůbec nic příjemného.




přidat nový recept