Mrkvový džus

2 hod | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 127417x
Recept na džus z mrkve, který chutí připomíná džus pomerančový .
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Do tlakového hrnce dáme očištěnou a nakrájenou mrkev, nastrouhanou kůru z citronu, přidáme kyselinu citronovou a 1,5 l vody. Směs 45 minut povaříme.

Po uvaření přidáme nakrájené měsíčky z citronů a rozmixujeme.

Během vaření směsi svaříme nálev ze 7,5 l vody a 1 kg cukru.

Do nálevu přecedíme přes síto uvařenou směs a důkladně promícháme. Po vychladnutí znovu promícháme a plníme do lahví, které dáme vychladit do ledničky.

Před podáváním ředíme mrkvový džus s vodou v poměru 1:1.

autor receptu:

Mrkvový džus

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mrkvový džus

Přidat příspěvek k receptu Mrkvový džus
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept