Mrkvová buchta

35 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 135094x
Dobrý a rychlý moučník z nastrouhané mrkve.
Komentáře receptu 31
Uvařil jsem to (Recept vařilo 25 lidí)


Postup přípravy receptu

Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Rozinky omyjeme.

Mouku, krystalový cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek nasypeme do mísy a promícháme, přidáme nastrouhanou mrkev a namleté nebo nasekané ořechy, přisypeme i rozinky. Pak dáme vejce, olej a mléko. Vše zamícháme a vzniklé těsto na mrkvovou buchtu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

Dáme péct. Po upečení necháme mrkvovou buchtu vychladnout a na závěr potřeme buchtu citronovou polevou. Necháme zatuhnout a nakrájíme na kostky.

autor receptu:

Mrkvová buchta

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 11881 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
112 hlasujících
  • Recept Mrkvová buchta - Mrkvová buchta s citronovou polevou a bez ořechů a rozinek
  • Recept Mrkvová buchta - Všechny suroviny mám smíchané.
  • Recept Mrkvová buchta - Vlila jsem to na plech.
  • Recept Mrkvová buchta - Už ji mám upečenou.
  • Recept Mrkvová buchta - Potřela jsem ji citronovou polevou.
  • Recept Mrkvová buchta - Mrkvová buchta.

Kuchařky obsahující recept Mrkvová buchta

Recept se nachází v 321 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4201 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4317 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mrkvová buchta

Celkový počet komentářů u receptu: 31
  • Komentář k receptu Mrkvová buchta Houska 02.12.2016 14:58:32

    Opravdu dobrota. Měla jsem zakoupenou mrkev na mrkvové šátečky, ale v rámci úklidu se mi pak do nich nechtělo. Našla tento recept a dobré komentáře pod ním. Vynechala jsem taktéž ořechy, moc je nemusím, dala rozinky v rumu a brusinky a vršek potřela čokoládovou polevou. Buchta je po mrkvi krásně oranžová, takže člověku nemusí být líto, že nemá domácí vajíčka. Ukládám a děkuji. Určitě udělám zas.

  • mrkvova buchta Puška 01.12.2016 10:24:58

    Zkusila jsem uplně porvé. Přečetla všechny kometáře .Hodně jak píše Vendulina. Místo ořechu jsem dala kokos,méně cukru a sníh z bílku,aby byla nadýchaná.
    Pečeno na 160 ' ,35min .
    Vůbec mi buchta nevyběhla �,ale chuť dobrá a citronová poleva tomu davá ten šmak.�
    Příště zkusím jiný revcept�

  • zdravější iveta 15.10.2016 18:28:57

    Já místi bílé mouky dala celozrnou a místo cukru trochu medu, sníh z bílků a trochu jogurtu je to ideální. Dobrou chuť

  • citronová poleva Vendulina 11.02.2016 23:30:36

    Polevu dělám svoji. Když už peču, tak nechci nic ze sáčku. Poleva-1lžíce horké vody, 1 lžíce citronu a 100g cukru(moučky). Příště udělám polevu pomerančovou. Myslím, že se bude hodit více. Je možno dát i méně cukru. I do receptu. Pekla jsem, ale vůbec mi to nevyskočilo. Ale chuť je dobrá. Za mě spokojenost.

  • Báječný,tak fajnový,že to mile překvapí!!

  • Těsto muffíííííín 25.11.2010 21:25:53

    Voní to úžasně.. Jsem naprostej amatér ve vaření a pečení, zkusila jsem to.. Ale nějak se mi to neupeklo. Měla jsem to tam snad 30 minut.. Povrch byl pěkně zlatavej až oranžovej -prostě hezkej, ale pod povrchem to bylo takový mokrý, mazlavý, prostě... Nevíte jak se toho vyvarovat? Nechat to tam dýl tak to je černý...

    • Re: Těsto Kačka 21.11.2012 13:42:10

      Je dobré to péct na 150C - tedy mírně a pak to tam můžeme nechat déle a nespálí se. Zda je to upečené poznáme píchnutím špejle někde uprostřed plechu - je-li na špejli těsto, tak je buchta ještě syrová. Pokud už je na povrchu pěkně zlatá, ale uvnitř ještě není, stačí přikrýt alobalem a můžeme vesele péci dál..
      Ale u těchto typů buchet (s ovoce či zeleninou vmíchaných dovnitř mám problém, že moc "nenaskočí" - zůstanou mi často těžké a nízké. Tak taky to není vždy slavné v mé troubě :-(

      • Re: Re: Těsto Dani 13.11.2015 15:10:38

        Mrkvovou buchtu dělávám často, ale na totéž váhové množství dávám 4 vejce, žloutky utřené s cukrem atd. a nakonec vmíchám sníh. Je možná proto nadýchanější. Pro změnu je dobrá i se dvěma lžícemi kokosu, nejsou-li ořechy. Peču při 150 C.

    • Re: Těsto Martina 27.10.2015 15:57:14

      Stačí snížit teplotu a nechat to tam déle, zkouška špejlí, stačí zabodnout do středu plechu a když je špejle suchá a povrch zlatavý, je hotovo.

    • Re: Těsto jirka 02.12.2012 00:22:29

      taky jsem amater, ale je jasny, ze staci strcit spejli do díla.. a pokud zustane suche, je to ve vnitr hotove... :-)

Celkový počet komentářů: 31
Nalezeno receptů: 31
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Mrkvová buchta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept