Mrkvová buchta

35 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 91079x
Dobrý a rychlý moučník z nastrouhané mrkve.
Komentáře receptu 24
Uvařil jsem to (Recept vařilo 17 lidí)


Postup přípravy receptu

Mrkev očistíme a najemno nastrouháme. Rozinky omyjeme.

Mouku, krystalový cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek nasypeme do mísy a promícháme, přidáme nastrouhanou mrkev a namleté nebo nasekané ořechy, přisypeme i rozinky. Pak dáme vejce, olej a mléko. Vše zamícháme a vzniklé těsto na mrkvovou buchtu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

Dáme péct. Po upečení necháme mrkvovou buchtu vychladnout a na závěr potřeme buchtu citronovou polevou. Necháme zatuhnout a nakrájíme na kostky.

autor receptu:

Mrkvová buchta

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 1990 běžně 24000 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
89 hlasujících
  • Recept Mrkvová buchta - Všechny suroviny mám smíchané.
  • Recept Mrkvová buchta - Vlila jsem to na plech.
  • Recept Mrkvová buchta - Už ji mám upečenou.
  • Recept Mrkvová buchta - Potřela jsem ji citronovou polevou.
  • Recept Mrkvová buchta - Mrkvová buchta.

Kuchařky obsahující recept Mrkvová buchta

Recept se nachází v 253 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE_2 5323 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mrkvová buchta

Celkový počet komentářů u receptu: 24
  • Komentář k receptu Mrkvová buchta safiro 08.04.2014 08:58:56

    Buchta je dobrá, nedávala jsem tam ořechy, ale jen rozinky. Buchta se mi zdá dost sladká, možná příště použiju o trochu méně cukru. Pekla jsem na 160°C po dobu 35 minut a byla akorát upečená.

  • Výýýýborné.... Pety* 16.02.2014 21:21:08

    jen jsem bílky vyšlehala pro nadýchanost...ale jinak....za hodinku nebyl ani kousek...díky za dobrotku ;-)

  • Komentář k receptu Mrkvová buchta Kokomilka 10.02.2014 19:16:05

    Mňam, už se peče, přidala jsem trochu skořici pro chuť!

  • Komentář k receptu Mrkvová buchta Pavla 04.11.2013 15:32:03

    Už se peče těším se :-)

  • Komentář k receptu Mrkvová buchta Martina 13.10.2013 15:04:08

    Dekuju moc za recept. Ja jsem z toho udelala cupcakes a jsou vyborne!! Pekla sem je na 180C asi 25 min a podarili se. ;o))

  • Těsto muffíííííín 25.11.2010 21:25:53

    Voní to úžasně.. Jsem naprostej amatér ve vaření a pečení, zkusila jsem to.. Ale nějak se mi to neupeklo. Měla jsem to tam snad 30 minut.. Povrch byl pěkně zlatavej až oranžovej -prostě hezkej, ale pod povrchem to bylo takový mokrý, mazlavý, prostě... Nevíte jak se toho vyvarovat? Nechat to tam dýl tak to je černý...

    • Re: Těsto jirka 02.12.2012 00:22:29

      taky jsem amater, ale je jasny, ze staci strcit spejli do díla.. a pokud zustane suche, je to ve vnitr hotove... :-)

    • Re: Těsto Kačka 21.11.2012 13:42:10

      Je dobré to péct na 150C - tedy mírně a pak to tam můžeme nechat déle a nespálí se. Zda je to upečené poznáme píchnutím špejle někde uprostřed plechu - je-li na špejli těsto, tak je buchta ještě syrová. Pokud už je na povrchu pěkně zlatá, ale uvnitř ještě není, stačí přikrýt alobalem a můžeme vesele péci dál..
      Ale u těchto typů buchet (s ovoce či zeleninou vmíchaných dovnitř mám problém, že moc "nenaskočí" - zůstanou mi často těžké a nízké. Tak taky to není vždy slavné v mé troubě :-(

  • peckulita peckulita 22.09.2012 15:37:48

    vynikající!!! nadýchaná, vláčná! vynechala jsem ořechy a rozinky a nahradila kousky hořké čokolády a taky super!

  • H+F 17.09.2012 23:39:34

    Buchta se opravdu povedla, přidali jsme ještě mandarinky v konzervě a polili čokoládou. Opravdu výborná! :-))

Celkový počet komentářů: 24
Nalezeno receptů: 24
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Mrkvová buchta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept