Lehká svačinka nebo překrm. Mrkve zabalené v plátku šunky zdobené rokfórem.
sůl | |
3 snítky | bazalka |
100 g | rokfór |
2-3 lžíce | olivový olej |
mletý černý pepř | |
1 svazek | jarní mrkev |
100-150 g | šunka (tenké plátky) |
Jarní mrkve omyjeme, očistíme, ale necháme na ní kousky zelené natě. Do hrnce dáme vařit osolenou vodu a mrkve v ní asi 10 minut mírně povaříme. Pak je vyjmeme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Plátky šunky rozložíme na prkénko, opepříme je a zavineme do nich jednotlivé mrkve.
Na pánvi rozpálíme olej a karotku na něm osmažíme. Karotku pokládáme na pánev nejdříve švem dolů, aby se nám šunka nerozmotala, a smažíme z všech stran.
Karotky servírujeme obloženou rokfórem nebo jiným plísňovým sýrem a zdobíme čerstvou bazalkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena