Špalíčky rybího filé zabalené v šalvěji a slanině pečené na voňavé zelenině.
250 g | hrášek |
sůl | |
50 g | máslo |
1 ks | cibule |
1 ks | citron |
500 g | mrkev |
1 svazek | šalvěj |
100 ml | bílé víno |
worcestrová omáčka | |
mletý černý pepř | |
600 g | rybí filé (mořská štika nebo hejk) |
100 g | anglická slanina (plátky) |
100 ml | vývar (zeleninový nebo rybí) |
bylinky na ozdobu |
Z citronu vymačkáme šťávu. Filé pořádně omyjeme a nakrájíme na špalíčky 4 - 5 cm široké. Všechny pokapeme citronovou šťávou, worcesterovou omáčkou, osolíme je, opepříme a necháme je asi 15 minut marinovat. Nejlépe v lednici.
Předehřejeme si troubu na 200 °C. Šalvěj opereme, osušíme a otrháme lístky. Cibuli a mrkve oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a mrkve na plátky. V zapékací formě rozpustíme máslo, cibuli zesklovatíme a přidáme mrkev. Vše společně osmahneme, přidáme víno a vývar a pak vše pečeme v troubě asi 5 minut.
Kousky ryby obložíme šalvějí a zabalíme do slaniny a sepneme párátky. Na předpečenou zeleninu nasypeme hrášek a rozložíme zabalené kousky ryb. Pečeme v troubě dalších 15 minut.
Upečený pokrm servírujeme přímo v misce a zdobíme čerstvými bylinkami a plátky citronů.
autor admin_vareni
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena