Moravský vrabec

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 392246x
Recept na českou klasiku. Nedělní oběd jako vymalovaný.
Komentáře receptu 28
Uvařil jsem to (Recept vařilo 24 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na větší kousky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a tenkými plátky česneku. Promícháme a necháme 4 - 6 hodin odležet.

Potom maso přeložíme do pekáče a zprudka zapečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou zvolna pečeme vrabce asi hodinu doměkka.

Moravského vrabce podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a dušeným kysaným nebo čerstvým zelím.

autor receptu:

Moravský vrabec

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Moravský vrabec byl 01.10.2012 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,1
dobrý recept
1041 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Moravský vrabec

Recept se nachází v 413 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
Jozar
Vepřové 1223 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Moravský vrabec

Celkový počet komentářů u receptu: 28
  • Moravský vrabec jinak eva 08.04.2014 17:21:16

    Moravské vrabce dělám celá léta dle své panimámy.Všichni dávají kmín a cesnek-je to jako vepřová pečeně jen na kousky.Já dělám takto-do pekáčku hodně cibule-osmahnu,přidám osolené kostky vepřového(plec,krkovička)ne chám zatáhnou a at pustí štávu pak podleju a dám do trouby.podlévám.Jeli maso skoro měkké odklopím a nechám chytnout barvu a fígl na závěr-1sklenice vody,lžíce másla,kostka masoxu a lžíce polévkového koření(nejlépe Aromat,ale i Kuchárek je dobrý)zamíchám a zaleju maso,nechám probublat a pak se už jen mlaská.Všem vždy moc chutná.ZKUSTE

  • kozel 04.04.2012 10:35:42

    Jak můžete napsat k jídlu Moravský vrabec, že je to české jídlo, když už název vypovídá, že je to jídlo Moravské???!!!

    • Re: plevel 30.09.2014 13:48:02

      nebude to tim ze sme soucast cesky republiky stejne jako cechy a slezsko? nedelej tady nejakyho extremniho prazaka co si mysli ze vsechno mimo prahu je uplne jina zeme

    • Re: Milan 23.08.2014 09:15:40

      Asi jako je španělský ptáček jídlo španělské a holandský řízek jídlo holandské, že?

  • kde se peče Radek 08.08.2012 16:27:33

    prosím vás, může mi někdo sdělit, zda se peče v troubě , nebo na plotánce?
    Díky

    • Re: kde se peče BB 29.09.2013 10:50:31

      To je ale otázka, na ploténce by se to nepeklo, ale dusilo nebo smažilo.

      • Re: Re: kde se peče borsky 07.10.2013 12:50:34

        Ta otázka zase tak úplně hloupá není. Půl kila masa se dá docela dobře udělat i na pánvi. Maso se musí nakrájet na menší kousky, napřed zprudka orestovat, pak podlít, přiklopit poklicí a dusit. Asi se tomu už nedá říkat vrabec, ale chuťově to může být stejně dobré jako z trouby.

    • Re: kde se peče Radka 31.08.2012 17:48:55

      Peče se samozřejmě v troubě.

Celkový počet komentářů: 28
Nalezeno receptů: 28
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Moravský vrabec
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept