Moravský vrabec

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 393750x
Recept na českou klasiku. Nedělní oběd jako vymalovaný.
Komentáře receptu 28
Uvařil jsem to (Recept vařilo 24 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso nakrájíme na větší kousky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a tenkými plátky česneku. Promícháme a necháme 4 - 6 hodin odležet.

Potom maso přeložíme do pekáče a zprudka zapečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou zvolna pečeme vrabce asi hodinu doměkka.

Moravského vrabce podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a dušeným kysaným nebo čerstvým zelím.

autor receptu:

Moravský vrabec

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Moravský vrabec byl 01.10.2012 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3,1
dobrý recept
1041 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Moravský vrabec

Recept se nachází v 413 kuchařkách
KDI
VARENIE 8305 receptů
Jozar
Vepřové 1228 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Moravský vrabec

Celkový počet komentářů u receptu: 28
  • Moravský vrabec jinak eva 08.04.2014 17:21:16

    Moravské vrabce dělám celá léta dle své panimámy.Všichni dávají kmín a cesnek-je to jako vepřová pečeně jen na kousky.Já dělám takto-do pekáčku hodně cibule-osmahnu,přidám osolené kostky vepřového(plec,krkovička)ne chám zatáhnou a at pustí štávu pak podleju a dám do trouby.podlévám.Jeli maso skoro měkké odklopím a nechám chytnout barvu a fígl na závěr-1sklenice vody,lžíce másla,kostka masoxu a lžíce polévkového koření(nejlépe Aromat,ale i Kuchárek je dobrý)zamíchám a zaleju maso,nechám probublat a pak se už jen mlaská.Všem vždy moc chutná.ZKUSTE

  • kozel 04.04.2012 10:35:42

    Jak můžete napsat k jídlu Moravský vrabec, že je to české jídlo, když už název vypovídá, že je to jídlo Moravské???!!!

    • Re: plevel 30.09.2014 13:48:02

      nebude to tim ze sme soucast cesky republiky stejne jako cechy a slezsko? nedelej tady nejakyho extremniho prazaka co si mysli ze vsechno mimo prahu je uplne jina zeme

    • Re: Milan 23.08.2014 09:15:40

      Asi jako je španělský ptáček jídlo španělské a holandský řízek jídlo holandské, že?

  • kde se peče Radek 08.08.2012 16:27:33

    prosím vás, může mi někdo sdělit, zda se peče v troubě , nebo na plotánce?
    Díky

    • Re: kde se peče BB 29.09.2013 10:50:31

      To je ale otázka, na ploténce by se to nepeklo, ale dusilo nebo smažilo.

      • Re: Re: kde se peče borsky 07.10.2013 12:50:34

        Ta otázka zase tak úplně hloupá není. Půl kila masa se dá docela dobře udělat i na pánvi. Maso se musí nakrájet na menší kousky, napřed zprudka orestovat, pak podlít, přiklopit poklicí a dusit. Asi se tomu už nedá říkat vrabec, ale chuťově to může být stejně dobré jako z trouby.

    • Re: kde se peče Radka 31.08.2012 17:48:55

      Peče se samozřejmě v troubě.

Celkový počet komentářů: 28
Nalezeno receptů: 28
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Moravský vrabec
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept