Moravský vrabec 1

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 139432x
Recept na klasiku moravské kuchyně.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Česnek a cibuli oloupeme. Česnek nasekáme najemno, cibuli nahrubo. Bůček a plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme, přilijeme část vody a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.

Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Maso pečeme dozlatova.

Maso dozlatova opečené vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je moukou, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.

Šťávu procedíme na upečené maso a ještě společně krátkou dobu provaříme.

Moravské vrabce podáváme s houskovým knedlíkem.

autor receptu:

Moravský vrabec 1

Počet přidaných receptů: 129

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
80 hlasujících
  • Recept Moravský vrabec 1 - Upečeno a ted budu teprve krájet na menší kostky.
  • Recept Moravský vrabec 1 - Menší kostky dávám ještě dozlatova dopéct.
  • Recept Moravský vrabec 1 - Pak je z toho klasika.

Kuchařky obsahující recept Moravský vrabec 1

Recept se nachází v 123 kuchařkách
Jozar
Vepřové 1223 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Moravský vrabec 1

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Moravský vrabec 1
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept