Moravské zelí

1 hod | příloha | česká kuchyně | recept zobrazen: 148610x
Recept na moravské zelí se nám určitě může hodit, třeba hned na příští nedělní oběd.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Menší hlávku zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky, dáme do hrnce, přidáme kmín a sůl, podlijeme sklenicí vody, necháme dusit a vodu postupně doléváme.

Mezitím si připravíme jíšku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, osmažíme ji na sádle. Přisypeme mouku a mícháme, až nám vznikne jíška.

Touto jíškou zahustíme změklé zelí, přidáme nastrouhaný brambor a nastrouhané jablko. Vše krátce povaříme a dochutíme podle potřeby solí, octem či cukrem.

Nejlépe se moravské zelí hodí k vepřové pečeni.

autor receptu:

Moravské zelí

Počet přidaných receptů: 87

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
66 hlasujících
  • Recept Moravské zelí - Zelí se dusí.
  • Recept Moravské zelí - Hotové zelí.
  • Recept Moravské zelí - Moravské zelí s knedlíkem a vepřovým.
  • Recept Moravské zelí - hotové zelí
  • Recept Moravské zelí - hotové jídlo

Kuchařky obsahující recept Moravské zelí

Recept se nachází v 159 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Moravské zelí

Celkový počet komentářů u receptu: 10
Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Moravské zelí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept