Moravské kynuté koláče

1 h 15 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 271263x
Kynuté koláče, které můžete plnit vším, co máte rádi. U nás vyhrávají povidla a marmeláda.
Komentáře receptu 37
Uvařil jsem to (Recept vařilo 29 lidí)


Postup přípravy receptu

Z 0,5 dl vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek.

Mouku prosejeme, špetkou osolíme, přidáme citronovou kůru, cukr, vanilkový cukr, kvásek, a ohřáté mléko. Smícháme žloutky s tekutým máslem a tím celé těsto zaděláme.

Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.

Tvarujeme koláče, které klademe na předehřáté plechy a ještě necháme kynout. Poté potřeme žloutkem, naplníme náplní podle chuti a možností a pečeme.

Kynuté koláče pečeme při teplotě okolo 170 °C . Koláče nesmíme nechat příliš ztmavnout.

autor receptu:

Moravské kynuté koláče

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

3,9
dobrý recept
268 hlasujících
  • Recept Moravské kynuté koláče - Moravské kynuté koláče
  • Recept Moravské kynuté koláče - Takže tohle byl můj první hokus pokus, který se celkem povedl :-)
  • Recept Moravské kynuté koláče - Moravské kynuté koláče - vyšlo mi 28 kusů makových a ořechových na 2 plechy.
  • Recept Moravské kynuté koláče - Moravské kynuté koláče
  • Recept Moravské kynuté koláče - koláče s pudinkem a rybízem.

Kuchařky obsahující recept Moravské kynuté koláče

Recept se nachází v 531 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Moravské kynuté koláče

Celkový počet komentářů u receptu: 37
  • Koláče Petula 04.10.2014 12:49:03

    Dnes jsem pekla:)Super recept jsou výborné:)

  • moravské koláče roja 29.01.2014 11:31:38

    Jsem z moravy..a pravé moravské koláče jsou když se dovnitř těsta dá tvaroh a potom se udělá bochánek který sedá na plech a teprve potom se dává marmeláda nebo povidla...a na horu drobenka...po upečení se potírají rozteklým máslem....

    • Re: moravské koláče jana 27.02.2014 11:00:08

      Já jsem ze severu,ale pravé morvské jsou jak píše Roja ještě s náplňí uvnitř.
      A 1/2kg mouky je málo ,těsto je řídké,doporučuji přidat alespoň 1/4 hrnku mouky.....

  • Moravské kynuté koláče Zuzanka 21.10.2013 15:39:04

    Výborné. Pekla jsem je na 180 stupňů 15min.

  • moravské kynuté koláče m-korytakova 27.09.2013 18:56:30

    přidat k receptům

  • Recept bezva, fabregas 12.09.2013 22:33:25

    dělám téměř shodné, jen buď méně mléka a nebo více mouky.

  • Pravda, pravda, taky jsem pridavala jeste mouku, pul kila teda ne...:-D ale pul hrnku to bylo urcite...testo uz hodinku kyne, za chvilku se do toho pustim...:)

    • Re: Martina 31.05.2013 13:05:08

      no ono záleží i jakou tam dáváš mouku. Když dělám kynuté věci tak dávám mouku Noe z Kauflandu, protože jsem zkoušela i z Intersparu nebo Clever a měla jsem těsto řídké a lepkavé.

  • Komentář k receptu Moravské kynuté koláče marta 25.05.2013 20:47:34

    Musi se plech vymazavat?

  • Šárka 07.05.2013 16:59:07

    500 g mouky je určitě málo, já ještě přidávala protože těsto bylo řídké a lepkavé. Jinak super recept, dělala jsem koláče poprvé a jsou naprosto famózní!

Celkový počet komentářů: 37
Nalezeno receptů: 37
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Moravské kynuté koláče
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept