Moravská vejmrda

15 min | omáčka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1232x
Klasický recept na chutný dip podávaný k uzenému masu či klobásám.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Čerstvý křen očistíme a jemně nastrouháme. Dvě větší jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme nahrubo.

Křen smícháme s nastrouhanými jablky, zakysanou smetanou a dochutíme solí.

Moravskou vejmrdu podáváme ke klobásám, vařenému ovaru, kolenu nebo uzenému masu. Recept lze zpestřit přidáním jemně nastrouhané mrkve.

veraricna autor receptu:

Moravská vejmrda

Počet přidaných receptů: 301

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Moravská vejmrda byl 25.12.2013 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,6
skvělý recept
337 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Moravská vejmrda

Recept se nachází v 44 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
Vaření tety Věry
veraricna
Vaření tety Věry 303 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Moravská vejmrda

Přidat příspěvek k receptu Moravská vejmrda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept