Mleté maso s klobásou

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 4768x
Recept na pečené mleté maso plněné klobásou.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Mleté maso dáme do mísy a přilijeme 50 ml vody, ve které jsme rozšlehali 1 vejce. Promícháme a potom přidáme nastrouhaný česnek, pepř a koření na mletá masa. Nesolíme! Dobře zamíchanou směs necháme odležet.

Mezitím si oloupeme klobásky. Zapékací formu slabě vymažeme sádlem.

Podle velikosti klobásek (čtvrtky, půlky, celé) nabíráme lžící masovou směs, uděláme v ruce tvar karbanátku, vložíme klobásku, přehneme a maso spojíme. Zabalíme do anglické slaniny a položíme do vymazaného pekáčku, podlijeme nepatrně vodou a vložíme do vyhřáté trouby.

Prvních 30 minut pečeme přikryté alobalem při 180 °C, potom alobal odstraníme a dopékáme při 190 °C dalších 30 minut. Mleté maso s klobásou lze upéct i bez alobalu, ale musíme maso asi dvarát polít výpekem.

Mleté maso s klobásou podáváme s opečenými brambory sypanými kořením na americké brambory a maso přeléváme šťávou na pečené maso. Já použila Delikates omáčku.

autor receptu:

Mleté maso s klobásou

Počet přidaných receptů: 140

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
19 hlasujících
  • Recept Mleté maso s klobásou - upečené Mleté maso s klobásou
  • Recept Mleté maso s klobásou - příprava

Kuchařky obsahující recept Mleté maso s klobásou

Recept se nachází v 68 kuchařkách
KDI
VARENIE 8304 receptů
anisek
Aniččina kuchařka 1002 receptů
Jozar
Mleté 305 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mleté maso s klobásou

Přidat příspěvek k receptu Mleté maso s klobásou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept