Minutková krkovička s červenou řepou a špenátem

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 615x
Recept na hlavní chod z vepřové krkovičky, kterou podáváme s restovanou červenou řepou a baby špenátem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Plátky krkovice očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Maso zprudka opečeme na horkém oleji z obou stran dorůžova, pak plátky zabalíme do alobalu a vložíme asi na 15 - 20 minut do trouby předehřáté na 160 °C.

Červenou řepu nastrouháme do misky nahrubo a podle potřeby zbavíme vypuštěné šťávy. Pak řepu na oleji krátce orestujeme a podle chuti osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Baby špenát zbavíme stopek a nakrájíme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Na másle necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak vmícháme listy čerstvého špenátu a necháme je "zavadnout“. Špenát osolíme, opepříme, zjemníme smetanou a krátce povaříme do zhoustnutí.

Měkké vepřové plátky rozdělíme na porce, obložíme červenou řepou a špenátem. Minutkovou krkovička s červenou řepou a špenátem podáváme s opečenými brambory nebo bramborovými placičkami.

Jarka-P autor receptu:

Minutková krkovička s červenou řepou a špenátem

Počet přidaných receptů: 1631

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4525 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
12 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Minutková krkovička s červenou řepou a špenátem

Recept se nachází v 24 kuchařkách
KDI
VARENIE 8299 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů
Jozar
Vepřové 1216 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Minutková krkovička s červenou řepou a špenátem

Přidat příspěvek k receptu Minutková krkovička s červenou řepou a špenátem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept