Minestrone

1 h 30 min | polévka | 8 porcí | italská kuchyně | recept zobrazen: 63974x
Tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka.
Komentáře receptu 16
Uvařil jsem to (Recept vařilo 16 lidí)


Postup přípravy receptu

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Slaninu mícháme na másle a oleji ve velkém hrnci asi 2 minuty, potom přidáme česnek a cibuli a za častého zamíchání asi 2 minuty opékáme. Vmícháme celer, mrkev a brambory a opékáme je ještě zhruba 2 minuty.

K zelenině se slaninou přidáme fazolky a směs opět 2 minuty opékáme, vmícháme cukety a opékáme další 2 minuty. Hrnec přikryjeme a vše za častého míchání dusíme asi 15 minut.

Zeleninovou směs podlijeme vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bazalku a kinu z parmazánu, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k vart, potom teplotu snížíme a polévku asi 30 minut povaříme na mírném ohni. Odstavíme a parmazánovou kůru vyjmeme.

Do polévky Minestrone vložíme rozlámané špagety a povaříme je asi 10 minut. Hotovou polévku podáváme v předem nahřátých polévkových miskách nebo talířích. Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART

autor receptu:

Minestrone

Počet přidaných receptů: 127

Ingredience

na porcí
Vaše cena 189 běžně 7500 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
59 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Minestrone

Recept se nachází v 187 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2711 receptů
KDI
VARENIE 4289 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Minestrone

Celkový počet komentářů u receptu: 16
  • Komentář k receptu Minestrone Majka 16.03.2014 12:40:51

    Polévka je vynikající. Celer dávám řapíkatý, fazolky červené v solném nálevu, malinko ang. slaniny...lepší by asi byla pancetta, z parmazánu tu tvrdou kůrku a rajčata krájená z plechovky, žádný protlak ani máslo. Těstoviny jen obyč. nudle a nebo žádné. Taky méně dusím max. 5-7min....a fazole, bazalku, cuketu a rajčata až na závěr, když už je polévka hotová. Tento recept mi slouží jen jako taková osnova, z kterého vycházím, ale je můj nejoblíbenější a minestrone je báječná. A je jí hodně!!!

  • Komentář k receptu Minestrone Terezak 20.01.2014 11:24:20

    Minestrone se špagetami a slaninou? No nevím nevím

  • xjaninka 13.03.2013 17:49:44

    Tak jsem to uvařila a výsledek mě dosti zklamal. Polévka vypadá úplně jinak, než na obrázku, navíc špagety v ní do druhého dne vypijí všechnu vodu, takže v ní postavíte lžíci a ten celer...do polívky na 8 porcí jsem dala 1 menší celer a po uvaření jsem se ho snažila téměř všechen vybrat, protože se to nedalo jíst. Za mě tak za 3...boužel.

  • xjaninka 11.03.2013 14:44:07

    Polévka vypadá úžasně, jenom ten parmazán ji poněkud prodraží. Neznáte někdo levnější variantu parmazánu?

    • Levnější varianta pramazánu je sýr Gran Moravia. Je vynikající. Nepoužívám už jiný. V podnikových prodejnách (Praha, Brno, Olomouc, Ostrava, Hradec Králové, České Budějovice) mají 100g za 29 korun, v supermarketech se dá koupit také, ale kolem 40 - 50 Kč za 100g.

  • Míša 01.05.2012 23:00:33

    Jaké tam mají být fazolky? Červené, bílé nebo zelené fazolové lusky?.)

  • zeleninová markuc 10.06.2012 17:39:10

    Super, jen ta slanina tam absolutně nemá co dělat. Ale chápu, jsme v Čechách a flaksa musí bejt úúúplně ve všem, že ? Za vrchol považuju svůj nedávný hospodský zážitek - bramboračka s nakrájeným uzeným ... fakt doporučuju :)

  • minestrone Beeranka 23.04.2012 17:13:27

    výborná polévka, i když to přítel ohodnotil jako "italský boršč" :)
    také je sytá, takže s pečivem poslouží jako hlavní chod...

Celkový počet komentářů: 16
Nalezeno receptů: 16
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Minestrone
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".

  • Thajská masáž

    Thajská masáž

    Thajská masáž je popisována jako metodika práce s tělem na základě prvků akupresury a jógy. Je v ní obsaženo časté, dlouhé a procítěné protahování, díky tomu bývá lidově nazývána jógová masáž a také jóga pro líné.




přidat nový recept