Minestrone

1 h 30 min | polévka | 8 porcí | italská kuchyně | recept zobrazen: 153926x
Tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka.
Komentáře receptu 18
Uvařil jsem to (Recept vařilo 18 lidí)


Postup přípravy receptu

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Slaninu mícháme na másle a oleji ve velkém hrnci asi 2 minuty, potom přidáme česnek a cibuli a za častého zamíchání asi 2 minuty opékáme. Vmícháme celer, mrkev a brambory a opékáme je ještě zhruba 2 minuty.

K zelenině se slaninou přidáme fazolky a směs opět 2 minuty opékáme, vmícháme cukety a opékáme další 2 minuty. Hrnec přikryjeme a vše za častého míchání dusíme asi 15 minut.

Zeleninovou směs podlijeme vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bazalku a kinu z parmazánu, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k vart, potom teplotu snížíme a polévku asi 30 minut povaříme na mírném ohni. Odstavíme a parmazánovou kůru vyjmeme.

Do polévky Minestrone vložíme rozlámané špagety a povaříme je asi 10 minut. Hotovou polévku podáváme v předem nahřátých polévkových miskách nebo talířích. Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Foto: Thinkstock.com

Nakladatelství SLOVART

autor receptu:

Minestrone

Počet přidaných receptů: 127

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3199 běžně 6300 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
87 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Minestrone

Recept se nachází v 250 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
KDI
VARENIE 8330 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Minestrone

Celkový počet komentářů u receptu: 18
  • Komentář k receptu Minestrone becka86 28.09.2014 21:19:53

    Nazdarek tento recept slouží jako zaklad je dobré tam přidat oregano a vynechte špagety a slaninu.zdravý šéfkuchař

  • minestrone Beeranka 23.04.2012 17:13:27

    výborná polévka, i když to přítel ohodnotil jako "italský boršč" :)
    také je sytá, takže s pečivem poslouží jako hlavní chod...

  • minestrone Vlastimil 30.05.2014 17:23:18

    Vypadá to dobře , zrovna jsem jí vylosoval ke praktický zkoušek, takže jí budu vařit. J potřeboval bych kusy či lžíce převod na gramy. Děkuji .

  • Komentář k receptu Minestrone Terezak 20.01.2014 11:24:20

    Minestrone se špagetami a slaninou? No nevím nevím

  • Komentář k receptu Minestrone Majka 16.03.2014 12:40:51

    Polévka je vynikající. Celer dávám řapíkatý, fazolky červené v solném nálevu, malinko ang. slaniny...lepší by asi byla pancetta, z parmazánu tu tvrdou kůrku a rajčata krájená z plechovky, žádný protlak ani máslo. Těstoviny jen obyč. nudle a nebo žádné. Taky méně dusím max. 5-7min....a fazole, bazalku, cuketu a rajčata až na závěr, když už je polévka hotová. Tento recept mi slouží jen jako taková osnova, z kterého vycházím, ale je můj nejoblíbenější a minestrone je báječná. A je jí hodně!!!

  • xjaninka 13.03.2013 17:49:44

    Tak jsem to uvařila a výsledek mě dosti zklamal. Polévka vypadá úplně jinak, než na obrázku, navíc špagety v ní do druhého dne vypijí všechnu vodu, takže v ní postavíte lžíci a ten celer...do polívky na 8 porcí jsem dala 1 menší celer a po uvaření jsem se ho snažila téměř všechen vybrat, protože se to nedalo jíst. Za mě tak za 3...boužel.

  • xjaninka 11.03.2013 14:44:07

    Polévka vypadá úžasně, jenom ten parmazán ji poněkud prodraží. Neznáte někdo levnější variantu parmazánu?

    • Levnější varianta pramazánu je sýr Gran Moravia. Je vynikající. Nepoužívám už jiný. V podnikových prodejnách (Praha, Brno, Olomouc, Ostrava, Hradec Králové, České Budějovice) mají 100g za 29 korun, v supermarketech se dá koupit také, ale kolem 40 - 50 Kč za 100g.

  • Míša 01.05.2012 23:00:33

    Jaké tam mají být fazolky? Červené, bílé nebo zelené fazolové lusky?.)

Celkový počet komentářů: 18
Nalezeno receptů: 18
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Minestrone
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pracovní úrazy a nemoci z povolání

    Pracovní úrazy a nemoci z povolání

    Ať už vykonáváte jakoukoli pracovní činnost, téměř vždy vám hrozí větší či menší riziko úrazu, nebo i nemoci z povolání. Ne každý úraz, ke kterému dojde při výkonu zaměstnání, však musí být nutně posuzován jako úraz pracovní - např. úraz, který si zaměstnanec přivodí sice v práci, ale v důsledku své vlastní opilosti.

  • Co všechno kryje základní podoba cestovního pojištění?

    Co všechno kryje základní podoba cestovního pojištění?

    Všichni se v létě těšíme na dovolenou, ke které naše snahy směřovaly možná i celý předešlý rok, ne vždy však všechno dopadne tak, jak by mělo. Každým rokem během pobytu v zahraničí z různých příčin onemocní, těžce se zraní či zemřou stovky Čechů.




přidat nový recept