Minestrone

1 h 30 min | polévka | 8 porcí | italská kuchyně | recept zobrazen: 146659x
Tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka.
Komentáře receptu 18
Uvařil jsem to (Recept vařilo 18 lidí)


Postup přípravy receptu

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Slaninu mícháme na másle a oleji ve velkém hrnci asi 2 minuty, potom přidáme česnek a cibuli a za častého zamíchání asi 2 minuty opékáme. Vmícháme celer, mrkev a brambory a opékáme je ještě zhruba 2 minuty.

K zelenině se slaninou přidáme fazolky a směs opět 2 minuty opékáme, vmícháme cukety a opékáme další 2 minuty. Hrnec přikryjeme a vše za častého míchání dusíme asi 15 minut.

Zeleninovou směs podlijeme vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bazalku a kinu z parmazánu, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k vart, potom teplotu snížíme a polévku asi 30 minut povaříme na mírném ohni. Odstavíme a parmazánovou kůru vyjmeme.

Do polévky Minestrone vložíme rozlámané špagety a povaříme je asi 10 minut. Hotovou polévku podáváme v předem nahřátých polévkových miskách nebo talířích. Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Foto: Thinkstock.com

Nakladatelství SLOVART

autor receptu:

Minestrone

Počet přidaných receptů: 127

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
86 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Minestrone

Recept se nachází v 247 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Minestrone

Celkový počet komentářů u receptu: 18
  • Komentář k receptu Minestrone becka86 28.09.2014 21:19:53

    Nazdarek tento recept slouží jako zaklad je dobré tam přidat oregano a vynechte špagety a slaninu.zdravý šéfkuchař

  • minestrone Beeranka 23.04.2012 17:13:27

    výborná polévka, i když to přítel ohodnotil jako "italský boršč" :)
    také je sytá, takže s pečivem poslouží jako hlavní chod...

  • minestrone Vlastimil 30.05.2014 17:23:18

    Vypadá to dobře , zrovna jsem jí vylosoval ke praktický zkoušek, takže jí budu vařit. J potřeboval bych kusy či lžíce převod na gramy. Děkuji .

  • Komentář k receptu Minestrone Terezak 20.01.2014 11:24:20

    Minestrone se špagetami a slaninou? No nevím nevím

  • Komentář k receptu Minestrone Majka 16.03.2014 12:40:51

    Polévka je vynikající. Celer dávám řapíkatý, fazolky červené v solném nálevu, malinko ang. slaniny...lepší by asi byla pancetta, z parmazánu tu tvrdou kůrku a rajčata krájená z plechovky, žádný protlak ani máslo. Těstoviny jen obyč. nudle a nebo žádné. Taky méně dusím max. 5-7min....a fazole, bazalku, cuketu a rajčata až na závěr, když už je polévka hotová. Tento recept mi slouží jen jako taková osnova, z kterého vycházím, ale je můj nejoblíbenější a minestrone je báječná. A je jí hodně!!!

  • xjaninka 13.03.2013 17:49:44

    Tak jsem to uvařila a výsledek mě dosti zklamal. Polévka vypadá úplně jinak, než na obrázku, navíc špagety v ní do druhého dne vypijí všechnu vodu, takže v ní postavíte lžíci a ten celer...do polívky na 8 porcí jsem dala 1 menší celer a po uvaření jsem se ho snažila téměř všechen vybrat, protože se to nedalo jíst. Za mě tak za 3...boužel.

  • xjaninka 11.03.2013 14:44:07

    Polévka vypadá úžasně, jenom ten parmazán ji poněkud prodraží. Neznáte někdo levnější variantu parmazánu?

    • Levnější varianta pramazánu je sýr Gran Moravia. Je vynikající. Nepoužívám už jiný. V podnikových prodejnách (Praha, Brno, Olomouc, Ostrava, Hradec Králové, České Budějovice) mají 100g za 29 korun, v supermarketech se dá koupit také, ale kolem 40 - 50 Kč za 100g.

  • Míša 01.05.2012 23:00:33

    Jaké tam mají být fazolky? Červené, bílé nebo zelené fazolové lusky?.)

Celkový počet komentářů: 18
Nalezeno receptů: 18
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Minestrone
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept