Milka koláč

1 h 15 min | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 10804x
Recept na výtečný koláč. Na pohled možná trochu složitý, ale po přečtení v podstatě velmi jednoduchý.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Máslo, olej, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáváme postupně vejce, ale než přidáme další, vždy alespoň minutu vmícháváme. Mouku, škrob a prášek do pečiva smícháme spolu s citronovou šťávou a přidáme do těsta.

Borůvky scedíme a šťávu uschováme. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, hladce umícháme, přidáme plnou polévkovou lžíci smetany a dobře smícháme. Postupně přidáváme zbývající smetanu. Na závěr přidáme borůvky a vše rozmělníme v pyré.

Připravený vymaštěný plech nebo vyložený papírem na pečení pokryjeme 3/4 těsta. Potom rozdělíme krém na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Nakonec zbývající těsto (1/4) smícháme s mlékem a pokryjeme s ním krém. Milka koláč pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 180 °C.

Tabulku bílé čokolády rozlámeme na kousky a rozehřejeme dohladka ve vodní lázni. Přidáme prosátý moučkový cukr a trochu šťávy z borůvek, aby poleva nebyla příliš tekutá. Polevou potřeme vychladlý korpus a necháme zatvrdnout.

Druhou tabulku čokolády rozetřeme s tukem a lžící tvarujeme flíčky a pokrýváme jimi fialovou polevu na koláči.

autor receptu:

Milka koláč

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí

Kuchařky obsahující recept Milka koláč

Recept se nachází v 84 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
Baboš
Moučniky 1352 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3802 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Milka koláč

Přidat příspěvek k receptu Milka koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept