Mexické kuřecí z páry

45 min | hlavní chod | 2 porce | mexická kuchyně | recept zobrazen: 13647x
Skvělé marinované kuře vařené v páře, které podáváme s tortillou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Příprava marinády: Pro přípravu marinády smícháme citronovou a pomerančovou štávu, česnek, mleté annatto (můžeme nahradit paprikou), oregano, kmín, hřebíček, skořici a podle chuti osolíme a opepříme.

Příprava masa: Kuře rozporcujeme na 8 délů a ty rozložíme do mělkého pekáčku a zalijeme připravenou ovocnou marinádou. Necháme odležet v chladničce přes noc nebo alespoň 6-8 hodin. Během marinování kuře nejméně jednou v marinádě obrátíme.

Marinované porce kuřete vložíme do alobalu po 4 kouscích do každého balíčku. Zbytek marinády rovnoměrně rozdělíme a zalijeme jí maso ve fólii. Balíčky pečlivě zabalíme, aby marináda nevytékala.

Vodu v parním hrnci přivedeme k varu, balíčky s kuřetem dáme na pařák a stáhneme plamen, aby se voda vařila jen mírně. Kuře vaříme v páře asi 1 a půl hodiny. Průběžně kontrolujeme množství vody v parním hrnci i podle potřeby doléváme.

Podáváme v nahřátých miskách se štávou, která zůstane v alobalu. Vhodnou přílohou jsou ohřáté tortilly.

Petr Král autor receptu:

Mexické kuřecí z páry

Počet přidaných receptů: 529

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Mexické kuřecí z páry

Recept se nachází v 76 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mexické kuřecí z páry

Přidat příspěvek k receptu Mexické kuřecí z páry
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept