Mexické brambory

45 min | hlavní chod | mexická kuchyně | recept zobrazen: 55744x
Recept na vynikající jídlo z jednoho pekáče.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli na proužky a slaninu na kostičky. Vše vložíme do většího pekáče, osolíme, promícháme a dáme péct (cca 15 minut).

Než brambory změknou, pokrájíme papriku a rajčata na kostičky. Připravíme si omáčku. Zakysanou smetanu smícháme s nálevem z fazolí, rozmačkaným česnekem, grilovacím kořením a červenou paprikou (může být i pálivá).

K téměř upečeným bramborám přidáme zeleninu a fazole, nalijeme omáčku a promícháme. Hustě zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme znovu na zhruba 10 minut péct.

Mexické brambory podáváme jako teplý hlavní chod.

autor receptu:

Mexické brambory

Počet přidaných receptů: 11

Ingredience

4,6
skvělý recept
41 hlasujících
  • Recept Mexické brambory - Mexické brambory.

Kuchařky obsahující recept Mexické brambory

Recept se nachází v 301 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
KDI
VARENIE 4759 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mexické brambory

Celkový počet komentářů u receptu: 8
Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Mexické brambory
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept