Mexická placka - tortilla

15 min | chuťovka | mexická kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 299132x
Mexické placky neboli tortilly jsou velice oblíbenou pochoutkou, kterou navíc můžete upravovat podle libosti.
Komentáře receptu 33
Uvařil jsem to (Recept vařilo 22 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mouky se solí zapracujeme tuk a pomalu, dokud se nevytvoří těsto, přiléváme horkou vodu.

Z těsta postupně odkrajujeme malé kousky. Z každého opatrně vyválíme pomoučeným válečkem kulatou placku, kterou opečeme na rozpálené pánvi z každé strany asi 10 vteřin.

Mouku můžeme použít kukuřičnou nebo pšeničnou.

autor receptu:

Mexická placka - tortilla

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

2,9
slabší recept
1480 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Mexická placka - tortilla

Recept se nachází v 525 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2722 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mexická placka - tortilla

Celkový počet komentářů u receptu: 33
Celkový počet komentářů: 33
Nalezeno receptů: 33
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Mexická placka - tortilla
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept