Měkké medové perníčky

1 h 15 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 938028x
Recept na velmi chutné medové perníčky, které jsou měkké hned po upečení.
Komentáře receptu 497
Uvařil jsem to (Recept vařilo 308 lidí)


Postup přípravy receptu

Cukr utřeme se 2 vejci a změklým tukem na pečení, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.

Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.

Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna.

autor receptu:

Měkké medové perníčky

Počet přidaných receptů: 43

Ingredience

Vaše cena 3990 běžně 7800 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
1210 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Měkké medové perníčky

Recept se nachází v 2618 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1530 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4283 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Měkké medové perníčky

Celkový počet komentářů u receptu: 497
  • Komentář k receptu Měkké medové perníčky Iveta 18.03.2016 20:48:22

    Dělala jsem je před Vánoci, a pak jsem je použila na ozdobení stromečku, takže minimálně 3 týdny visely na stromku na volném vzduchu - a i tak zůstaly měkké a jedlé! A na to že jsem od Pardubic, tak kam se hrabe perník z pardubic, kolikrát je tak tvrdý, že už zůstává jen na ozdobu..Takže tyhle jsou super :-) Doporučuji a děkuji, teď před Velikonocemi je zase budu dělat, snad se zase povedou!

  • Etik Peta 06.03.2016 11:58:59

    Dobrý den, chtěla sem se zeptat, kdy mám začít péct, když je chci na Velikonoce..???

    • Re: Etik maměnka 07.03.2016 07:55:31

      Vzhledem k tomu, že perníčky jsou hned měkké, stačí péci v posledním týdnu před Velikonocemi. Nemusíte mít starost, že by měkké nebyly.

  • Děkuji za tento recept je úžasný a snadný na to že je mi 12let zvládnu ho bez pomoci,
    perníčky peču asi po páté a vždy se po nich jen zapráší...
    ale jsou pořád takové světlé nepatří tam kakao?
    Děkuji

  • Komentář k receptu Měkké medové perníčky Nikola 20.12.2015 21:38:10

    Perníčky jsem dělala přesně podle tohoto receptu. Tuk jsem použila Heru na pečení. Perníčky byly OKAMŽITĚ MĚKKÉ! Vyložila jsem je na talíř, přikryla igeliťákem - druhý den a třetí stále krásně měkké :-). Potom jsme je všechny snědli a zítra jdu péct nové, mňam! Pokud uděláte perníčky přesně podle tohoto receptu, nemůžou být tvrdé :-).

  • Komentář k receptu Měkké medové perníčky Nat 23.12.2015 23:17:05

    Výborné, letos jsem pekla podle dvou různých receptů a tyhle jsou jednoznančně lepší. Kromě toho, že chutnají mně, také strašně rychle mizí ze všech talířků s cukrovím. Příště peču už jen tyhle.

  • Komentář k receptu Měkké medové perníčky Simona 21.12.2015 20:32:02

    Dělám je již třetí Vánoce (ale i mimo ně). Skvělý recept, perníčky vždy měkké. Jen dávám méně cukru (to je o vkusu) a více koření. ☺ Taky je dělám větší a tlustší.

Celkový počet komentářů: 497
Nalezeno receptů: 497
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Měkké medové perníčky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept