Medový koláč

2 hod | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 68219x
Recept na výborný dezert vhodný i pro vánoční svátky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Příprava těsta: Prosetou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, rozmíchaná vajíčka, tekutý med a vlahé rozpuštěné máslo. Vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladu odpočinout nejméně 1 hodinu. Potom těsto rozdělíme na půl a vyválíme z něj dvě stejnoměrné placky, které pečeme na plechu v předehřáté troubě dorůžova.

Nyní si uvaříme silnou černou kávu, kterou necháme vychladnout. Nastrouháme vlašské ořechy.

Příprava náplně: Z mléka a krupičky uvaříme kaši, kterou za občasného promíchávání necháme vychladnout. Máslo s cukrem šleháme do pěny a střídavě přidáváme, kaši, kávu a rum.

Obě dortové placky po jedné straně pokapeme kávou ,potřeme náplní a přiklopíme na sebe - spojíme krémem.

Připravíme čokoládovo - kávovou polevu. Čokoládu rozlámeme na kostičky, přidáme pokrájené máslo a 1 lžičku rozpustné kávy. Vymícháme dohladka a ihned přelijeme spojené dortové placky. Hustě posypeme strouhanými ořechy. Podáváme nakrájené na stejné kousky, můžeme zdobit šlehačkou, ovocem oříškem podle vlastní chutě a fantazie.

Zdobit můžeme podle vlastní fantazie, šlehačkou, ovocem, oříškem a podobně. Chutná nejlépe třetí den, kdy se chuť kávy, rumu a čokolády vzájemě propojí.

Jarka-P autor receptu:

Medový koláč

Počet přidaných receptů: 1630

Ingredience

Vaše cena 1649 běžně 2356 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,5
dobrý recept
58 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Medový koláč

Recept se nachází v 118 kuchařkách
Sladká kuchyně a cukroví
Jarka-P
Sladká kuchyně a cukroví 136 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4290 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Medový koláč

Přidat příspěvek k receptu Medový koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept