Medový koláč

2 hod | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 67195x
Recept na výborný dezert vhodný i pro vánoční svátky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Příprava těsta: Prosetou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, rozmíchaná vajíčka, tekutý med a vlahé rozpuštěné máslo. Vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladu odpočinout nejméně 1 hodinu. Potom těsto rozdělíme na půl a vyválíme z něj dvě stejnoměrné placky, které pečeme na plechu v předehřáté troubě dorůžova.

Nyní si uvaříme silnou černou kávu, kterou necháme vychladnout. Nastrouháme vlašské ořechy.

Příprava náplně: Z mléka a krupičky uvaříme kaši, kterou za občasného promíchávání necháme vychladnout. Máslo s cukrem šleháme do pěny a střídavě přidáváme, kaši, kávu a rum.

Obě dortové placky po jedné straně pokapeme kávou ,potřeme náplní a přiklopíme na sebe - spojíme krémem.

Připravíme čokoládovo - kávovou polevu. Čokoládu rozlámeme na kostičky, přidáme pokrájené máslo a 1 lžičku rozpustné kávy. Vymícháme dohladka a ihned přelijeme spojené dortové placky. Hustě posypeme strouhanými ořechy. Podáváme nakrájené na stejné kousky, můžeme zdobit šlehačkou, ovocem oříškem podle vlastní chutě a fantazie.

Zdobit můžeme podle vlastní fantazie, šlehačkou, ovocem, oříškem a podobně. Chutná nejlépe třetí den, kdy se chuť kávy, rumu a čokolády vzájemě propojí.

autor receptu:

Medový koláč

Počet přidaných receptů: 1322

Ingredience

3,5
dobrý recept
56 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Medový koláč

Recept se nachází v 118 kuchařkách
Sladká kuchyně a cukroví
Jarka-P
Sladká kuchyně a cukroví 120 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
yvetk
moučníky a řezy pro ivu 522 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Medový koláč

Přidat příspěvek k receptu Medový koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept