Medové řezy od maminky

1 h 30 min | cukroví | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1568x
Recept na medové řezy, jak je dělá moje maminka.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Začneme tvorbou plátů. Smícháme 200 g cukru moučka, 4 polévkové lžíce mléka, 70 g másla nebo tuku na pečení a 3 lžíce medu. Směs rozpustíme na sporáku, ale pozor, směs se nesmí vařit, pouze ji zlehka ohřejeme. Po rozpuštění přidáme 2 vejce, lžičku sody bikarbony a šlehačem rozmícháme na homogenní směs.

Na vál si nasypeme 600 g hladké mouky a uděláme důlek, do kterého postupně přimícháváme směs. Vytvoříme tak těsto, které necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici (nejlépe přes noc).

Poté těsto rozdělíme na 4 kusy a každý rozválíme na velikost plechu. Pečeme na plechu na pečícím papíře přibližně 10 minut při 180 °C a sledujeme těsto, aby příliš nezhnědlo.

A můžeme se pustit do náplně. Uvaříme si pudink z 0,5 l mléka a 2 vanilkových pudinků (případně prášek Zlatý klas). Poté přidáme kousek tuku na pečení, čímž získáme hladší směs, v které se nebudou dělat v dalším postupu hrudky. Směs přikryjeme a necháme vychladnout. Přikrytím zabráníme vytvoření škraloupu.

Než nám náplň vychladne, promícháme si 200 g cukru moučka s tukem na pečení, ze které jsem si kousek vypůjčili do pudinku. Kdysi se to dělalo hezky vařečkou, ale dnes už můžeme použít šlehač. Čím déle mícháme, tím lépe. Musí z toho být pěna, ve které není cítit zrnka cukru. Po lžících postupně přimícháváme pudink a na závěr přidáme trochu rumu.

A jdeme do finále. Půlku náplně natřeme na plát, přikryjeme druhým plátem. Ten potřeme švestkovým nebo nějakým jiným kyselejším džemem. Klidně víc, ono si to těsto vezme. Položíme třetí plát, který potřeme druhou částí náplně a přikryjeme posledním plátem. Medové řezy od maminky položíme na chladné místo a zatížíme prázdným plechem s nějakým závažím, například knihou.

Necháme přes noc odležet a změknout. Nakonec potřeme polevou, kterou získáme rozpuštěním čokolády se ztuženým tukem. Ohříváme ve vodní lázni, ne přímo na plameni.

Medové řezy od maminky necháme odležet, nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.

autor receptu:

Medové řezy od maminky

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Medové řezy od maminky

Recept se nachází v 38 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7608 receptů
kailmija
Řezy 436 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Medové řezy od maminky

Přidat příspěvek k receptu Medové řezy od maminky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept